maandag 27 mei 2024

32 landen tekenen verklaring ter bescherming van LHBTIQ+ mensenrechten ‼


Den Haag    Tijdens 't Europese IDAHOT+ Forum in Den Haag hebben 32 Europese landen een gezamenlijke verklaring ondertekend ter bescherming van LHBTIQ+ mensenrechten

Dit gebeurde onder toeziend oog van minister "Robbert Dijkgraaf" en "Koningin Máxima" ‼  Met deze ondertekening committeren de landen zich aan diverse doelstellingen op het gebied van LHBTIQ+ beleid. Daarop kunnen zij door de LHBTIQ+ gemeenschap, nationale parlementen, internationale organisaties en ngo's op worden aangesproken.

Dit jaar hebben vijf nieuwe landen zich bij de ondertekenaars aangesloten: Polen, Albanië, Spanje, Montenegro en Oekraïne. En dat is goed nieuws voor de internationale "Regenbooggemeenschap". De verklaring komt namelijk op een moment van groeiende bezorgdheid over de mensenrechten van LHBTIQ+ personen en de bescherming daarvan ‼  Het 'Europees Bureau voor de Mensenrechten' (FRA) concludeerde onlangs nog dat LHBTIQ+ personen binnen de Europese Unie meer dan ooit geconfronteerd worden met geweld, intimidatie en pesterijen.

Lees verder op de website van Gaykrant.nl:  "32 landen tekenen verklaring ter bescherming LHBTIQ+ mensenrechten" ‼

bronnen: Gaykrant.nl / Instagram.com – Gaykrant.nl