zaterdag 9 september 2023

Irak – LHBTIQ+'ers | "Wetsvoorstel voor doodstraf op Homoseksuele relaties"



Irakees parlementslid 'Raad Al-Maliki' wil Homoseksualiteit met de dood bestraffen. Een nieuw wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat de Iraakse samenleving "beschermd wordt tegen afwijkingen en pedofilie". Human Rights Watch roept de Iraakse regering op om zo snel mogelijk de potentiële wet af te keuren

Mocht het wetsvoorstel van onafhankelijk parlementslid 'Raad Al-Maliki' worden aangenomen, dan zouden relaties tussen mensen van hetzelfde ge– slacht in Irak bestraft kunnen worden met de doodstraf of lange gevangenisstraffen. Het wetsvoorstel heeft ook betrekking op Transgender vrouwen Het "imiteren van een vrouw" zal bestraft moeten worden met drie jaar cel of een boete van meer dan 7000 euro ‼  Dit wordt in de wet gedefinieerd als het dragen van make-up en dameskleding of 'als vrouw verschijnen' in het openbaar.

Human Rights Watch (HRW) bekritiseert het wetsvoorstel. De mensenrechtenorganisatie maakt zich zorgen over het toenemende anti-LHBTIQ+– geweld in het land, iets waar de regering volgens LHBTIQ+-onderzoeker Rasha Younes olie op 't vuur gooit. Zo verbood de regering deze zomer het gebruik van "Homoseksualiteit" in de media. Dit woord moet vervangen worden door "seksuele afwijking".

Lees verder op de website van OUT.tv:  Irak | "Wetsvoorstel voor doodstraf op Homoseksuele relaties" ‼

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / Facebook.com  OUT.tv