donderdag 10 november 2022

Justitie | Drie jonge mannen veroordeeld voor Homofoob geweld bij HOP Reek


Reek  →  "Eerst nemen ze de weledele taak op zich om Homo's het bos uit te slaan", zei een slachtoffer cynisch voor de rechtbank in Den Bosch. "Nu liegen ze alles bij elkaar. Belachelijk". Die 'ze' zijn drie jonge mannen uit de gemeente Oss die van de rechter groten- deels voorwaardelijke celstraffen kregen voor Homofoob geweld bij HOP Reek – vanaf maart 2021

Vanaf maart 2021 ontving de politie meldingen van geweld tegen Homo's dat allemaal plaatsvond op een 'ontmoetingsplaats' bij het tankstation aan de N277 bij Reek. Om die reden was er donderdagavond 25 augustus 2021 politie in burger aanwezig. Ook was er een vertegenwoordiger van 'Roze in Blauw', het politienetwerk voor de LHBTIQ+-gemeenschap, om contact te leggen met de aanwezige mannen.

Op die bewuste avond verscheen op de ontmoetingsplaats een auto met daarin drie mannen. Een tijd later ontving de meldkamer van de politie een melding dat er zojuist een bezoeker was mishandeld ‼  Een van de verdachten probeerde er nog vandoor te gaan, maar een agent wist hem te over- meesteren. De politie meldde destijds dat agenten in de wagen van de verdachten een ploertendoder, wapenstok, pepperspray en een taser aantroffen.

Berghemnaar S.A. (20) en Herpenaar M. van S. (19) werden veroordeeld tot een 'grotendeels voorwaardelijke celstraf' van 180 dagen en een taak- straf van 200 uur. De 19-jarige Herpenaar F. van D. ontving een 'grotendeels voorwaardelijke celstraf' van 160 dagen, naast een werkstraf van 120 uur voor betrokkenheid bij één incident.

Zie ook:  
3 mannen (20 & 19) veroordeeld voor mishandeling op Homo–ontmoetingsplek  /  Golf van geweld op Homo-ontmoetingsplekken

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Vier mannen opgepakt na mishandeling op Homo-ontmoetingsplaats in Reek ‼ 

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Twitter.com - BD.nl