zaterdag 28 augustus 2021

Vier mannen opgepakt na mishandeling op Homo-ontmoetingsplaats in Reek ‼



Reek  →  Drie mannen zijn donderdagavond in Reek aangehouden nadat ze een bezoeker van een "Homo-ontmoetingsplaat" mishan- delden. De politie meldt zaterdag dat de mannen nog steeds vastzitten.

De afgelopen maanden heeft de politie zo'n tien meldingen van anti-Homo geweld ontvangen die allemaal op de betreffende ontmoetingsplaats aan de Rustvenseweg in Reek plaatsvonden. Om die reden was er donderdagavond 'politie in burger' aanwezig. Ook was er een vertegenwoordi- ger van 'Roze in Blauw', het politienetwerk voor de LHBTIQ+-gemeenschap, om contact te leggen met de aanwezige mannen.

Op die bewuste avond verscheen er op de ontmoetingsplaats "een auto met daarin drie mannen" ‼  Een tijd later ontving de meldkamer van de politie een melding dat er zojuist een bezoeker mishandeld was. De daders waren vermoedelijk de drie mannen die eerder uit de auto waren gestapt. Het gaat om een 19-jarige man uit Berghem en twee 18-jarigen uit Herpen ‼  Ze werden ter plekke aangehouden door agenten die ondertussen waren gewaarschuwd.
 
Een vierde verdachte, een 19-jarige uit Oss, werd later ook aangehouden, meldt de politie Oost-Brabant zaterdagavond. 
                                 
                                           
Lees verder op de website van BD.nl:  

Update:
   De HOP in Reek | Terreur en angst op Homo-ontmoetingsplekken: "Hij rende voor zijn leven" ‼

Voor meer artikelen over "Mannen opgepakt na mishandeling op Homo-ontmoetingsplaats in Reek" kijk op:  Google.nl  en  Drimble.nl  

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Facebook.com – BD.nl