woensdag 19 oktober 2022

LHBT+ | Minister Robbert Dijkgraaf gaat door met: Regenbooggemeentebeleid



Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) gaat door met het Regenbooggemeente-beleid. Dat maakte hij bekend op een congres over dit beleid van kenniscentrum "Movisie" ‼  De 20 regionale COC-verenigingen en COC Nederland hadden hier in mei bij de minister op aangedrongen. Ze zijn blij met het besluit

"Om verandering te bereiken, is het belangrijk dat het emancipatiebeleid doordringt tot in de haarvaten van de samenleving" ‼, zo schreven de COC's in mei aan de minister. Het Regenbooggemeentebeleid is volgens hen een belangrijk middel om dat te bereiken. De regionale COC's zijn blij dat minister Robbert Dijkgraaf het beleid voortzet.

Minister Robbert Dijkgraaf wil zich de komende jaren met de Regenbooggemeenten inzetten voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale accep- tatie van LHBTIQ+-inwoners. Hij stelt daarvoor tot en met 2026 jaarlijks € 1,24 miljoen beschikbaar. Dat is vergelijkbaar met het huidige budget.

"Het gezamenlijk streven is de acceptatie van LHBTIQ+-personen te laten toenemen onder de gehele bevolking", aldus minister Dijkgraaf.

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC.nl