zondag 6 februari 2022

Waalwijk → HOP 't Vaerland | "Parkeerplaats 't Vaerland wordt weggehaald" ‼


Waalwijk – A59 – Parkeerplaats 't Vaerland  →  In opdracht van "Rijkswaterstaat" is een aannemer begonnen met het weghalen van parkeerplaats 't Vaerland langs de A59 bij 'Waalwijk'. Bomen worden gerooid en struiken worden weggehaald. Het terrein wordt een 'groenstrook' tussen de rijksweg en de achterliggende landerijen

De werkzaamheden aan parkeerplaats 't Vaerland langs de A59 bij Waalwijk waren al eerder aangekondigd. Er worden zestig nieuwe bomen en vier soorten struiken aangeplant.

De parkeerplaats werd in 2015 gesloten, omdat er volgens 'de gemeente' sprake was van illegale prostitutie, handel in drugs en afvaldumping. Ook stond de parkeerplaats bekend als zogenoemde Homo-ontmoetingsplek.

Stichting Platform Keelbos, de stichting die zich inzet voor de belangen van bezoekers van Homo-ontmoetingsplaatsen, vocht 'de sluiting' met succes aan. De rechter oordeelde dat openbare orde en veiligheid niet als grond kon dienen om een parkeerplaats te sluiten.

Toch bleef de parkeerplaats gesloten; Rijkswaterstaat besloot de parkeerplaats als overbodig te bestempelen. In 2020 werd het asfalt van de op- en afrit weggehaald en werd de sloot langs de weg doorgetrokken.

De werkzaamheden lopen enige vertraging op nu in de bodem puin is aangetroffen.

Zie ook:  Seksparkeerplaats 't Vaerland is straks weer voor de bloemetjes en de bijtjes ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

Andere artikelen van en over "Homo-ontmoetingsplaatsen" en Stichting "Platform Keelbos" op GayNieuws.blogspot.com ‼ 

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net