maandag 27 september 2021

Europa – Anti-LGBTIQ+ haat ‼ | "Anti-LGBTIQ+ haat blijft stijgen in Europa" ‼



Nog steeds is er een toename van anti-LGBTIQ+ uitlatingen, geweld en discriminatie in 'Europa'. Verontrustend is 'n aanzienlijk deel van haatzaaiende uitslatingen, laster als brede aanvallen op de uitoefening van burgerrechten afkomstig van ... "politieke figuren en leiders waaronder regeringsvertegenwoordigers". Dat blijkt uit een rapport van de Raad van Europa.

Hoewel er al enkele jaren een toename is van anti-'HoLeBi' & 'Transgender' uitlatingen, geweld en discriminatie, valt nu op dat het publieke debat over 'LGBTIQ+' gelijkheid steeds meer gepolitiseerd raakt, met als belangrijkste factor het aannemen van anti-LGBTIQ+ ideologie, verklaringen of famliliehandvesten door regerende politieke partijen, die daarmee alle gelijke rechten van HoLeBi & Transgender personen teniet doen of verbieden.

De Raad van Europa stelt dat het flagrante schendingen zijn van de menselijke waardigheid en gelijkheid van LGBTIQ+ personen die een directe be- dreiging vormen van democratieën die afhankelijk zijn van samenlevingen waarin iedereen zich welkom en beschermd voelt.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Anti-LGBTIQ+ haat blijft stijgen in Europa" ‼

Zie ook:  

bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – HoLeBi.info