dinsdag 25 mei 2021

1945 - 1971 | Overheid discrimineerde Homo's en Lesbiennes bij sollicitaties ‼


Overheid – Onderzoek    Homoseksuelen en Lesbiennes maakten in het verleden veel minder kans op een baan bij de overheid dan Heteroseksuelen. Dat blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut, waar Trouw over bericht .

  Het instituut, dat 'onderzoek doet naar maatschappelijke vraagstukken', onderzocht de archieven van 6 gemeenten, 3 ministeries, 4 centrale personeelsdiensten en de binnenlandse veiligheidsdienst in de periode van 1945 tot 1971. De conclusies van dat onderzoek worden aan 'minister van Binnenlandse Zaken' Kajsa Ollongren aangeboden.

"Als je met de ogen van nu kijkt, was er in die tijd sprake van discriminatie tegen Homo's", zegt hoofdonderzoeker Marian van der Klein in 't NOS Radio 1 Journaal. De onderzoekers konden nergens expliciet vinden dat Homoseksuelen niet mochten werken bij 'de overheid'. "Maar iedereen die voldeed aan de norm had een voorsprong".

1945 - 1971 | "Onderzoek Homo-discriminatie in personeelsbeleid overheid"   /  Overheid stelde Homo's en Lesbiennes achter

bronnen: NOS.nl / Facebook.com – NOS.nl