zaterdag 17 april 2021

België | Weer nieuwe plaatsen met een Regenboogzebrapad en één zeer uniek



België  →  Er zijn weer twee nieuwe plaatsen met een 'Regenboogzebrapad', en een gemeente heeft het op zijn programma staan om binnenkort te verwezenlijken. In een van de drie nieuwe plaatsen – De Haan – koos men voor een uniek Regenboogzebrapad.

In "De Haan" koos men voor een uniek en opvallend 'Regenboogzebrapad'. Het gaat daarbij niet om een klassiek 'Regenboogzebrapad'. In plaats daarvan koos men er voor om vlak voor en vlak achter het zebrapad bollen te schilderen, en dat is niet het enige unieke gegeven, want naast de traditionele zes klassieke Regenboogkleuren (rood, oranje, geel, groen, blauw en paars) werden ook de kleuren van de 'Transgender' Pride-vlag gebruikt zijnde roze en lichtblauw én werden er ook 'bruine en zwarte bollen' aangebracht die symbool staan voor niet blanke HoLeBi's en Transgenders. Hiermee is gemeente De Haan de eerste die niet enkel aandacht vraagt voor HoLeBi's maar ook voor Transgenders en niet voor alleen blanke LHBTIQ+'ers. Het unieke Regenboogzebrapad is gelegen ter hoogte van de GO! Einsteinschool.


Belgische plaatsen met een Regenboogzebrapad of waar er een op komst is:
   Provincie Antwerpen    Aartselaar, Beerse, Berlaar, Boom, Geel, Hoogstraten, Kalmthout, Lier, Mechelen, Niel, Rijkevorsel, Stad Antwerpen,  
     Schelle, Turnhout en Westerlo.
   Brussel    Sint-Gillis en zes regenboogzebrapaden rond de Sint Jacobswijk.
   Provincie Limburg    Dilsen-Stokkem, Genk en Hasselt.
   Provincie Oost-Vlaanderen    Deinze, Denderleeuw, Eeklo, Gavere, Gent, Nazareth, Oosterzele, Sint-Niklaas, Zele, Zottegem en Zulte.
   Provincie Vlaams Brabant    Affligem, Halle, Keerbergen, Leuven, Oudenburg, Scherpenheuvel-Zichem Sint-Pieters-Leeuw en Tienen.
   Provincie West-Vlaanderen    Beernem, Brugge, De Haan, Koksijde, Kuurne, Lendelede, Staden, Tielt en Torhout.

Zie ook:

bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – Koen Crucke → HLN.be