maandag 12 april 2021

Amnesty International → LHBTIQ+'ers | "HoLeBi's en Transgenders in Europa"

Europa    Ondanks alle vooruitgang de laatste decennia worden Lesbiënnes, Homoseksuelen, Biseksuelen, Intersekse -, Transgender - en Queer personen in heel Europa nog steeds met discriminatie geconfronteerd, zowel in de wetgeving als in de praktijk.

In Europa gaan we vaak prat op onze verwezenlijkingen op het gebied van HoLeBi- en Transgender-rechten. Met recht en reden, want hoewel er nog heel wat ruimte voor verbetering is vooral wat betreft 'Transgenders', spelen verschillende Europese landen een voortrekkersrol in de strijd voor gelijke rechten.

Maar lang niet alles is roze(geur) in Europa. Er is een duidelijke en erg scherpe kloof tussen de verschillende regio's. Zo heerst in veel Oost-Europese landen een klimaat van discriminatie en intimidatie ten aanzien van HoLeBi's en Transgenders waardoor het voor hen moeilijker is om hun stemmen te laten horen en hun rechten te beschermen. Verschillende lidstaten weigeren bijvoorbeeld nog steeds Homoseksuele relaties te erkennen en LHBT+ gelijke burgerrechten toe te kennen.

Lees verder op de website van Amnesty-International.be:  "HoLeBi's en Transgenders in Europa" ‼

Zie ook:

bronnen: Amnesty-International.be / Twitter.com – JongGroen.be