maandag 20 juli 2020

Rusland | Hetero's en LHBT+'s aangehouden na protest tegen: Vladimir Poetin


Rusland  Vladimir Poetin – Protest  →  In Rusland werden iets meer dan 140 Hetero's en LHBTIQ+ mensen hardhandig gearresteerd nadat ze protesteerden tegen zowel het feit dat president Vladimir Poetin de komende zestien jaar nog aan de macht blijft, als tegen de grondwettelijke veranderingen die daar een gevolg van zijn.

De open-democratiemonitor 'OVD-Info' meldde dat zo'n 142 mensen werden vastgehouden in politiebusjes tijdens protesten op het Poesjkin- plein in Moskou. Ook een 'AFP-journalist' werd kort aangehouden ‼  Ongeveer 500 demonstranten, van wie velen gezichtsmaskers droegen met het woord "nee", riepen Vladimir Poetin op om af te treden en staken spandoeken op tegen de hervormingen.

Het verbod op het 'Homohuwelijk' is grotendeels symbolisch, aangezien Homohuwelijken en adopties van hetzelfde geslacht in Rusland al "verboden waren" en het zeer onwaarschijnlijk is dat ze gelegaliseerd worden, maar het schrijven van de maatregel in de grondwet verankert de anti HoLeBi en Transgender overtuigingen van het land nog meer in de wet - en maakt het bijna onmogelijk voor toekomstige hervormingen. Het betekent ook dat in het buitenland geregistreerde huwelijken, die eerder door Rusland waren erkend, niet meer geldig zijn.



bronnen: HoLeBi.info / NU.nl → Video