zaterdag 5 december 2020

Corona – Peiling | Ruim 30% LHBTIQ+'s ervaart extra problemen door Corona


Corona – Peiling  →  Een groot deel van de Nederlandse LHBTIQ+-gemeenschap is 'zwaar getroffen' door de beperkende maatregelen van de 'Corona-crisis'. Dit blijkt uit een recente peiling van: "Movisie", waaraan bijna 1200 mensen meededen. Meer dan 30% van de respondenten geeft aan in deze crisis extra problemen en moeilijkheden te ervaren vanwege hun Seksuele Geaardheid en/of Gender- identiteit. "Zeer zorgelijk, vooral voor LHBTIQ+'s die los van Corona al in een kwetsbare positie zaten", zeggen Els Meijsen en Simon Timmerman van Movisie

Movisie organiseerde deze peiling naar aanleiding van signalen dat de LHBTIQ+-gemeenschap extra hard geraakt wordt door de COVID-19 crisis waar zij in april al een artikel over publiceerden. 

De meest opvallende resultaten van de gehouden peiling onder Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele, Transgender, Intersekse en Queer personen zijn visueel samengevat (bekijk de infographic) en laten zien dat het wegvallen van contact met andere LHBTIQ+'s door velen als moei- lijk wordt ervaren.

Lees verder op de website van ZijAanZij.nl:  COVID-19 | "Crisis voor LHBTIQ+'s" ‼

De hele publicatie van Movisie vind je:  HIER ‼

bronnen: ZijAanZij.nl / Movisie.nl / Facebook.com – ZijAanZij.nl