woensdag 28 oktober 2020

Mark Rutte – 'Corona' | "Pas later deze week mogelijk strengere maatregelen"


Het kabinet wil pas later deze week kijken naar mogelijk strengere maatregelen die het aantal "Corona-besmettingen" naar beneden zouden moeten brengen. Dat zei minister-president 'Mark Rutte' dinsdagavond tijdens een kort persmoment. Volgens hem is het nog te vroeg om "harder op de rem te trappen" en is het nog te vroeg om "conclusies te trekken uit de gedeeltelijke lockdown" ‼

De premier zei dat we ons momenteel 'op een kruispunt' bevinden en dat het over een paar dagen pas duidelijk wordt of het maatregelenpakket dat op woensdagavond 13 oktober is ingevoerd effect heeft.
                                               
                                                    
"We weten nog onvoldoende van het pakket van 13 oktober", aldus 'Mark Rutte'. Volgens hem leert de ervaring inmiddels dat "pas na precies twee weken of langer" kan worden geconstateerd of maatregelen effect hebben op het aantal Corona-besmettingen. 

Te snel extra maatregelen nemen zou volgens 'Mark Rutte' een te harde klap kunnen toebrengen aan de economie en maatschappij. 'Mark Rutte' noemt dat een "evenwichtsbalk waarop we met elkaar staan".

                                              
                                                       
Zie ook:

bronnen: NU.nl / YouTube.com / Facebook.com  NU.nl