zondag 7 juni 2020

Zaanstad – ZaanPride | Regenboogvlaggen in plaats van een parade op 20 juni

Zaandam    De Zaanse Regenboog roept iedereen in de Zaanstreek met een hart voor vrijheid, diversiteit en inclusie op om op 20 juni de (Zaanse) Regenboogvlag te hijsen en dit te delen op sociale media met de hashtag #ZaanPride.

Nu de eerste 'Zaanse Gay Pride' om zeep is geholpen door de 'Corona-crisis' is dat het alternatief om zichtbaar te maken dat iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn en lief te hebben naar het eigen gevoel ‼  Op zaterdag 20 juni zou: de eerste "Zaanse Regenboogparade" ooit door het centrum van Zaandam gaan. Om deze datum niet zomaar voorbij te laten gaan is de Zaanse Regenboog nu deze spontane en kleurrijke actie ge- start: "We willen daarmee laten zien dat Zaanstad een tolerante stad is die iedereen omarmt" ‼  De planning is nu dat op zaterdag 12 juni de eerste Zaanse Regenboogparade in Zaandam gehouden wordt. Van 5 juni tot en met 12 juni zullen er dan tal van activiteiten zijn.

'Speciaal voor de gelegenheid' zijn er 100 exclusieve Zaanse Regenboogvlaggen beschikbaar met de opdruk Zaanse Regenboog en ZaanPride. Ze zijn voor tien euro per stuk te bestellen via de website van 'ZaanPride'. Sinds gisteren is bovendien het speciale Regenboogbier van Brouwerij Hoop in Zaandijk verkrijgbaar, bij onder andere Lab 44 op het Hembrugterrein in Zaandam.
                                                   
                                       

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: 
Zaanstad.Nieuws.nl / Twitter.com – Geert Rijken → PvdA Zaanstad /  Twitter.com – Discriminatie.nl → Zaanstreek-Waterland