donderdag 18 juni 2020

Polen | Joodse leiders spreken zich uit tegen stigmatisering Poolse LGBTIQ+'s

Polen – LGBTIQ+-gemeeenschap  →  Leiders uit de Joodse gemeenschap in Warschau spreken zich fel uit tegen de dehumaniserende retoriek jegens de LGBTIQ+-gemeenschap. Het Bestuur van de Joodse gemeenschap van Warschau schreef onder andere dat Poolse politici niks hebben geleerd van de tragische gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog – en spreekt zich daarom nadrukkelijk uit ter verdediging van LGBTIQ+'ers.

Een van de veelbesproken onderwerpen binnen de campagnes voor de Poolse presidentsverkiezingen later deze maand draait om LGBTIQ-rechten. De huidige president en bondgenoot van de conservatieve regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS)  Andrzej Duda – beschouwt wat hij 'LGBTIQ+ ideologie' noemt als een buitenlandse invloed die de traditionele waarden zou beschadigen. Andrzej Duda noemde de 'LGBTIQ+ ideolo- gie' schadelijker dan communisme. Daarnaast beloofde hij lesmateriaal met betrekking tot de LGBTIQ+-gemeenschap te verbieden op scholen.
                                                   

                                   
Lees verder op de website van OUT.tv:  Polen | "Joodse leiders spreken zich uit tegen stigmatisering LGBTIQ+-gemeenschap" ‼ 
                                             
Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Facebook.com - OUT.tv