donderdag 27 februari 2020

Love, Victor | "Disney overladen met kritiek na schrappen LHBTI+ tienerserie"

Amerika  Disney  →  Het komt niet vaak voor, maar The Disney Company ligt flink onder vuur. De streamingdienst van de filmgigant zou de show 'Love, Victor' uit gaan zenden ... alleen komen ze daar nu op terug ‼  De LHBTI+–jongerenshow zou namelijk "niet kind- vriendelijk genoeg" zijn voor Disney+. De gebruikers zijn boos.

'Love, Simon' – de eerste Fox-film over een Homoseksuele jongen in de hoofdrol - was een megahit. Het verhaal volgt een jongeman die twijfelt aan zijn geaardheid, maar uiteindelijk de liefde vindt.  De kaskraker deed het goed bij fans en critici. Met die reden besloot Disney, na de overname van Fox, om een spin-off-serie te maken voor hun streamingdienst Disney+  Love, Victor zou in juni in première gaan. 
                                           
                                                       
Daar komt nu verandering in. Love, Victor wordt overgeplaatst naar de Amerikaanse streamingdienst Hulu in plaats van Disney+, meldt Variety. De reden hiervoor is: de onderwerpen van de show niet overeenkomen met de waarden van Disney. Het is "niet kindvriendelijk genoeg", wegens de seksuele thema's, het geweld, het taalgebruik en de drugs en alcohol die erin voorkomen ‼  Dit valt echter slecht bij de fans van de hitfilm én de gebruikers van Disney+. 

Lees verder op de website van RTL·Boulevard.nl:  "Disney overladen met kritiek na schrappen LHBTI+-tienerserie" ‼

Zie ook:

bronnen: RTL·Boulevard.nl / Bright.nl / Titter.com – The Volatile Mermaid / Facebook.com  RTL·Boulevard.nl