maandag 23 september 2019

VS – Showbizz – Emmy Awards | "Billy Porter en Ben Whishaw winnen Emmy"

Amerika – Los Angeles  →  Zondagavond zijn in Los Angeles weer de jaarlijkse Emmy's uitgereikt. De Amerikaanse acteur Billy Porter kreeg een "Emmy" voor beste acteur in een dramaserie, voor zijn rol als de Hiv-positieve Pray Tell in "Pose"   De serie gaat over de LGBTIQ+-ballroom scene in het New York van de jaren 80.

'Billy Porter' is de eerste Afro-Amerikaanse Homoseksuele acteur die deze belangrijke televisieprijs wint. In zijn speech stond hij daarbij stil met een quote van de openlijk 'Homoseksuele' Afro-Amerikaanse auteur 'James Baldwin': "Het heeft me jaren gekost het vuil uit te spugen dat ik over mezelf heb geleerd, en half geloofde, voordat ik in staat was op deze aarde rond te lopen alsof ik het recht had hier te zijn"   Zijn speech werd met een staande ovatie beloond.

De openlijk Homoseksuele Britse acteur 'Ben Whishaw' won de Emmy in de categorie 'Bijrollen in Miniseries' voor zijn vertolking van 'Norman Scott' in de serie 'A Very English Scandal'. De serie vertelt het verrassende verhaal van een 'Homoseksuele politicus' met een dubbelleven en is momenteel te bekijken via NPO Plus Start.
                                                          
                                         
                                               
Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com  Winq.nl / YouTube.com