vrijdag 28 april 2017

Equal Rights Coalition | "De Internationale coalitie wil actie tegen Tjsetsjenië"

Tsjetsjenië – Homofoob geweld  →  Drieëntwintig landen van de Equal Rights Coalition roepen Rusland op tot actie tegen vervolging van homo- en bimannen in 'Tsjetsjenië' ‼  De oproep kwam tot stand op initiatief van 'Nederland' en 'Uruguay' naar aanleiding van een voorstel van 'COC Nederland'.

De leden van de Equal Rights Coalition roepen Rusland met klem op om een geloofwaardig en onafhankelijk onderzoek in te stellen naar het vermoorden, martelen en gevangenzetten van homo- en biseksuele mannen in Tsjetsjenië   De leden van de Equal Rights Coalition willen dat de mannen worden vrijgelaten en dat de daders aansprakelijk worden gesteld. 

Tot de 23 ondertekenaars van de oproep behoren,  naast Westerse landen als Nederland,  Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk,  ook Centraal- en Oost-Europese landen als Albanië, Tsjechië, Estland, Oekraïne en Slovenië en Zuid-Amerikaanse landen als Argentinië, Chili en Uruguay. Juist de brede ondertekening maakt de verklaring relevant.
                                     
                                     
 De verklaring kwam tot stand op initiatief van Nederland en Uruguay, co-voorzitters van de Equal Rights Coalition. 'COC Nederland' deed het voorstel om te komen tot deze verklaring in brieven aan minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en in diverse contacten met zijn mini- sterie  Ook zette het COC zich, samen met partnerorganisaties in het buitenland, de afgelopen dagen in voor een brede ondertekening. Mogelijk volgen er de komende dagen nog meer ondertekenaars.

De Equal Rights Coalition werd op 14 juli 2016 gelanceerd door Nederland en Uruguay, de huidige co-voorzitters. De deelnemende landen zetten zich samen in voor gelijke rechten voor lesbiennes, homo's, bi's, trans- en intersekse personen wereldwijd.

De complete verklaring van de Equal Rights Coalition vind je:  HIER
                                            
                                                            
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: COC.nl - COC Nederland / Twitter.com – COC.nl / Twitter.com – Gay.nl