zondag 9 september 2018

TV - Vanaf 6 oktober | 6 nieuwe films in dertiende editie van 'One Night Stand'

One Night Stand  →  Zes nieuwe films van Nederlands talent vanaf zaterdag 6 oktober 2018 bij 'One Night Stand' op NPO 3.  Première van deze zes nieuwe films is op het Nederlands Film Festival op zondag 30 september 2018.

De 6 nieuwe One Night Stand-films 'DÒST', 'FREE FIGHT', 'IN LIMBO', 'MOOI GEWEEST', 'TOM ADELAAR' en 'ZOMERBROEDERS' gaan in première op 't Nederlands Film Festival op zondag 30 september ‼  De films van vijfenveertig minuten zijn gemaakt door opkomende, veelbelovende en geprezen regisseurs en scenaristen. De films zijn soms aangrijpend, soms komisch en altijd origineel, actueel en betrokken ‼  "One Night Stand" is een van de belangrijkste filmprojecten voor jonge, talentvolle filmmakers in Nederland   De zes films worden geproduceerd in coproductie met: NTR, BNN/VARA en VPRO. Deze dertiende reeks is vanaf 06 oktober 2018 te zien op NPO 3.
                                             
                                              
DÒST     (Gronings voor 'Vuil') 
  In de voorjaarsvakantie steken 'Alko' (15) en zijn beste vriend 'Björn' (15) asperges op 't land   De jongens zijn twee handen op één buik, ze zijn samen opgegroeid en onafscheidelijk. Wanneer Alko verliefd wordt op de stoere 'Marie' (15) - oefent hij schuchter met Björn hoe hij moet tongen en fantaseren ze over seks. Als Björn later hoort dat Alko & Marie hebben gezoend is hij zichtbaar aangedaan. Vanaf dat moment heeft Alko alleen maar oog voor zijn Marie.  Björn heeft het daar duidelijk moeilijk mee.  Als Alko troostend een arm om hem heen slaat ... zoent Björn hem plotseling   Het nieuwtje dat Alko en Björn gezoend hebben gaat als een lopend vuurtje door het dorp en Alko is degene die het moet bezuren. Wanneer hij zijn wan- hoop niet langer kan bedwingen, verraadt hij zijn beste vriend. Te laat beseft Alko wat hij is kwijtgeraakt om bij de groep te kunnen horen.

bronnen: GayNieuws.blogspot.nl / Herrie.com – Persbericht → Lieke Folkertsma