woensdag 22 augustus 2018

Venlo·Krefeld - Roze Jaar | Opening van 't Roze Jaar in Venlo met groot ontbijt

Venlo      Op zondag 26 augustus 2018 zal het Roze Jaar voorafgaand aan de Roze Zaterdag in 2019 feestelijk worden afgetrapt met een slinger van één grote ontbijttafel door de Venlose 'binnenstad' ‼  Het doel van dit gezamenlijk ontbijt is verbinding.  Velen zullen met familie of vrienden komen en toch zit men ook met 2000 anderen aan één grote lange tafel van het Nolensplein tot aan 't Flujas- plein. Gezelligheid krijgt zo een extra dimensie door alle spontane ontmoetingen en gesprekken met elkaar.

Zoals bekend staat zaterdag 29 juni 2019 in 'Venlo' & 'Krefeld' helemaal in het teken van Roze Zaterdag.  Dit is een jaarlijks en landelijk feest van Homo's en Hetero's, Transgenders en Seksuele Minderheden waarop vrijheid en tolerantie wordt gevierd. In het jaar voorafgaand aan Roze Za- terdag zullen in Venlo tal van activiteiten & evenementen plaatsvinden om zo 't hele jaar een roze tint te geven en om bewustwording en acceptatie een steviger plek te geven in de gemeente.

Wil je mee ontbijten, kijk dan op de website van:  RozeZaterdag2019.eu/nl/ontbijt/
                                                             

                                                   
Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RozeZaterdag2019.eu – Gunda Ostermann → Persbericht / Facebook.com – Roze Zaterdag 2019
                                          



Afgelopen zondag ging het 'Roze Jaar' 2018-2019 groots van start ‼  Een grote ontbijttafel met 650 gasten slingerde door de Venlose binnenstad.  Het ontbijt was het startsignaal voor het 'Roze Jaar' – de periode voorafgaand aan 'Roze Zaterdag' – die op 29 juni 2019 plaats zal vinden. Om 10.00 uur in de ochtend werd het eerste eitje doormidden getikt en kon men genieten van een 'heerlijk ontbijt' tezamen met de burgemeesters van Venlo en Krefeld.

"Met het ontbijt willen we laten zien dat 'Roze Zaterdag' geen exclusief feestje is voor mensen uit de LHBTIgemeenschap ‼  Acceptatie en tolerantie zijn belangrijk voor iedereen die een minderheid is.  Bovendien is het iets wat je samen doet.  Laten we respect hebben voor elkaar ongeacht in welk hoekje iemand zit. Niet alleen voor Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen, Transgenders en Interseksuelen, maar voor iedereen. Verbinden is het sleutelwoord'', aldus Dennis Heijnen, voorzitter en initiatiefnemer van Roze Zaterdag 2019.

Zie ook:  
Roze jaar in Venlo officieel afgetrapt met reuze ontbijt  /  Roze jaar opent met spectaculair binnenstad-ontbijt  

bronnen: RozeZaterdag2019.eu – Gunda Ostermann → Persbericht / Facebook.com – Roze Zaterdag 2019 / L1.nl – Video