zaterdag 30 september 2017

Pakistan - Transgenders | "Makkelijker een ID voor Transgenders in Pakistan"

Pakistan  →  Er is geschiedenis geschreven in Pakistan, daar kunnen Transgenders voortaan op een makkelijkere manier een nieuwe naam opgeven voorop een ID of paspoort. Het nieuws is opmerkelijk omdat Pakistan een streng Islamitisch land is.

Voorheen was het in Pakistan vereist om de achternaam van je ouders op te geven, maar voor veel mensen die in transitie gaan of zijn geweest is dit een groot probleem omdat ze door hun ouders niet worden geaccepteerd. Het bureau wat gaat over de registratie van de inwoners, het NADRA, heeft deze beslissing bekend gemaakt aan het hooggerechtshof in de hoofdstad Lahore. NADRA komt met dit besluit nadat Mian Aasia, een trans- vrouw, met de zaak naar de rechter ging.
                                           
                                   
                                         
  In Pakistan heerst een eeuwenoud systeem van goeroe's, dit zijn beschermheren- of vrouwen die zorg over iemand dragen die dit nodig heeft ‼ Transgenders mogen voortaan de naam van hun goeroe's opgeven voor op hun persoonsbewijzen ‼ "Transgenders mogen voortaan de naam van hun goeroe's opgeven die dan staat voor hun ouders", spreekt een woordvoerder van het NADRA.
bronnen: OUT.tv / Facebook.com – IndianExpress.com / Facebook.com – OUT.tv