dinsdag 15 augustus 2017

USA | "De LHBTI–voordelen worden waarschijnlijk uit 'Obamacare' geschrapt"

Amerika  →  De relatie tussen de LHBT-gemeenschap en de regering van 'Donald Trump' is al erg slecht, maar nu bestaat de kans dat deze naar een 'nieuw dieptepunt' zakt nu er plannen op tafel liggen om de bescherming van LHBT'ers te schrappen uit de 'Affordable Care Act' (Obamacare) ‼

De plannen zijn nog niet definitief en moeten nog worden ingezien door 't Ministerie van Justitie, maar belangenorganisaties zijn er al van overtuigd dat leden van de regering klaar zijn om deze plannen uit te voeren. Dit zorgt voor de nodige kritiek ‼  Als de plannen door zouden gaan verdwijnen behandelingen zoals een transitie uit het pakket, dit zorgt ervoor dat veel mensen deze niet meer kunnen betalen waardoor artsen hen ook makke- lijker kunnen weigeren.

Het Ministerie van Justitie begon op 04 augustus 2017 met het bekijken van de plannen. Het is nog niet duidelijk wanneer zij hier klaar mee zijn en wanneer de plannen openbaar worden gemaakt ‼  Tot die tijd is het slechts gissen over hoe groot de impact van de plannen gaan zijn op de LHBT–gemeenschap.

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv