vrijdag 3 november 2017

Onderzoek | "Kwart van de wereldbevolking wil 'Homoseksualiteit' verbieden"

Homo-organisatie "ILGA" heeft in recent onderzoek vastgesteld dat ongeveer een 'kwart van de wereldbevolking' van mening is dat homoseksualiteit bij wet verboden zou moeten zijn.  De internationale organisatie die zich inzet voor gelijkberechtiging van Homo's, Lesbiennes, Biseksuelen en Transgenders (LHBT's) deed afgelopen maanden "grootschalig onderzoek" in 77 landen wereldwijd. Het onderzoek – 'Houding ten aanzien van seksuele minderheden wereldwijd' – laat wel grote verschillen zien per continent.

In de westerse landen (West-Europa en Noord- en Zuid-Amerika) is 19 procent van mening dat Homoseksualiteit in het wetboek van strafrecht hoort. Dit cijfer is in Oceanië, Nieuw-Zeeland en Australië ... slechts 15 procent ‼  In andere continenten ligt dit cijfer aanzienlijk hoger. In de onder- zochte Afrikaanse landen vindt 45 procent dat homoseksualiteit verboden moet zijn terwijl in Azië 36 procent dit vindt.
                                               

                                       
► Uit de onderzoekgegevens die deze week bekend werden blijkt tevens dat de cijfers 'aanzienlijk anders' liggen onder de groep ondervraagden die iemand kennen in hun omgeving die homoseksueel is. Dan blijkt opeens de acceptatie aanzienlijk hoger te liggen. Voor IGLA het bewijs dat openlijk uit (kunnen) komen voor je seksuele oriëntatie een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan de acceptatie en erkenning van homoseksualiteit.

Klik HIER voor alle onderzoekgegevens ‼

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / Facebook.com  Gay.nl