vrijdag 6 oktober 2017

Amsterdam | Vier jaar cel geëist om mishandeling Homo's bij pont Amsterdam

Amsterdam – Homofobie  →  Tegen de 24-jarige man die een jaar geleden twee mannen ernstig mishandelde bij het Centraal Station in Amsterdam, is 4 jaar cel geëist voor poging tot doodslag en openlijke geweldpleging.  Eén van de slachtoffers liep 'n schedelbreuk op.

Er was veel ophef toen de politie videobeelden van de zaak naar buiten bracht, onder meer gemaakt op de pont vanuit Amsterdam-Noord: "het leek alsof de verdachte. Mamadou D., de slachtoffers, een homopaar, doelbewust had uitgekozen om hun geaardheid".

Door drie mannen toegetakeld
Maar dat is niet zeker, zei de officier van justitie vandaag. Hoewel door omstanders en één van de slachtoffers voorafgaand aan de mishandeling het woord homo of homootje was gehoord, lijkt het geweld volgens hem een andere reden te hebben.

Het paar werd in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober door drie mannen toegetakeld, toen ze van een feestje kwamen in Amsterdam–Noord. Op de pont zouden de daders de twee al hebben lopen jennen ‼  Nadat ze er vanaf waren gereden, botste het stel met hun scooter tegen die van de daders, waarop ze op de grond belandden. De mannen werden daarop volledig in elkaar geschopt en geslagen.
                                            

                                                                                                      
'Scooter uitgeleend'
De verdachte ontkent dat hij er iets mee te maken heeft. Hij zei tegen de rechtbank dat hij zijn scooter een paar dagen had uitgeleend en zich niet meer kan herinneren waar hij de bewuste avond was.  Zijn op de plaats van de mishandeling achtergebleven kentekenplaatje was volgens hem ge- stolen op het Rembrandtplein. Volgens het OM was hij ook nog betrokken bij een andere geweldpleging, in januari van dit jaar.

Een tweede verdachte mag zijn proces op vrije voeten afwachten, maar ook hij wordt door 't Openbaar Ministerie verantwoordelijk gehouden voor poging tot doodslag ‼  Hij moet zich nog voor de rechter verantwoorden. Over de derde verdachte moet het OM nog een beslissing over vervolging nemen. Van de vandaag tegen Mamadou D. geëiste celstraf van vier jaar is één jaar voorwaardelijk.

Zie ook:

Update:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Amsterdam | "Twee Homoseksuele mannen zwaar mishandeld achter 't Station"

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com / Twitter.com – RTL Nieuws