vrijdag 27 mei 2016

Gemeente Amsterdam moet optreden tegen "illegale feestjes" op de Gay Pride

Amsterdam  →  De 'stichting AGP', organisator van de jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam, wil dat de gemeente meer handhavers inzet tegen illegale feestjes tijdens het evenement.

De organisator krijgt bijval van gemeenteraadslid 'Jan-Bert Vroege' (D66). Het gaat vooral om feestjes die georganiseerd worden op boten aan de kade. "Bezoekers van de Gay Pride betalen flink voor een plekje op een van de boten", schrijft De Telegraaf.

"Hele stukken kade worden met linten afgesloten", aldus Jan-Bert Vroege tegen de krant. "Kaarten kosten 75 euro voor een middag. Daarvoor mag je een paar uur lang op een boot staan en krijg je 'wat drankjes'  Degene die dat organiseert loopt binnen, maar betaalt niet mee aan het feest".
                                   

                            
Volgens stichting AGP is het aantal van dit soort feestjes groeiende. Zo zou het inmiddels op de hele Prinsengracht gebeuren.

Stichting AGP en Jan-Bert Vroege pleiten voor meer handhaving door de gemeente. De afgelopen jaren zou 't aantal handhavers onvoldoende zijn geweest. "Het is jammer, maar een groot leger aan handhavers is gewoon nodig", aldus AGP-directeur Lucien Spee.

Zie ook:

bronnen: NU.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com