woensdag 30 maart 2016

Lesbo·huwelijken | "Lesbiennes scheiden vaker dan Homo's - hoe komt dat" ?!

Slecht nieuws voor lesbiennes: "Bijna 1 op de 3 huwelijken tussen twee vrouwen strandde de afgelopen tien jaar".  Homostellen doen het beter. Hoe dat komt ?!  Het heeft met seks te maken ‼

"Lesbiennes kunnen liefde en seks niet zo goed scheiden als homo's", dat vertelt Gert Hekman  docent Seks & Gender aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). 

Homo's gaan volgens 'Gert Hekman' veel makkelijker met seks om. "Zij scheiden dat wel goed. Daardoor is er ook minder jaloezie"  Vreemd- gaan is dan ook meer geaccepteerd in de homogemeenschap dan in die van de lesbiennes. Homostellen scheiden dus minder snel nadat één van de twee is vreemdgegaan. 

Cultuur van seks
Daarnaast hebben homomannen ook meer seks  "Ze zitten veel meer in een cultuur van seks. Er is ook van alles voor ze: "Darkrooms, Grindr, Cruiseplekken, noem maar op". Lesbiennes hebben veel minder op dat terrein"

Volgens Hekman is het grote probleem dat lesbiennes liefde en seks niet scheiden. "Als de seks dood is, wat doe je dan met de liefde ?!  Homo- mannen gaan dan vaker samen op pad, die hebben daar oplossingen voor. Lesbiennes doen dat minder".

Dat vrouwen kattiger zijn en sneller ruzie maken, ziet Hekma niet zo. "Homo's maken ook ruzie".

Zie ook:

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com – RTL Nieuws
                        

Geplaatst door RTL Nieuws op woensdag 30 maart 2016