donderdag 29 september 2016

Amerika – Planting Peace | Regenboogvlag op 34 km boven de aarde gebracht

Voor het eerst in de geschiedenis ging er op 17 augustus een Regenboogvlag (symbool van HoLeBi's & Transgenders wereldwijd) naar de ruimte, waarna het heelal meteen als HoLeBi & Transgender vriendelijk werd uitgeroepen  De Regenboogvlag kwam op 34 km bo- ven onze aardbol terecht, waarna hij snel terug keerde naar onze blauwe planeet.

Het ging om een initiatief van Planting Peace, de Amerikaanse organisatie bekend van zijn Regenbooghuis en Transgenderhuis, recht tegen- over het homofobe huis van de Westboro Baptisten Kerk in Topeka, Kansas.

De Regenboogvlag werd met een speciaal ontworpen luchtballon de ruimte in gestuurd en kwam uiteindelijk op 34 km boven onze aardbol terecht. 'Space is Gay now', klonk de begin boodschap van Planting Peace. Daarnaast liet Planting Peace weten dat wanneer jongeren (maar ook ouderen) worstelen met hun seksuele geaardheid of gender-identiteit – de volgende boodschap belangrijk is: "Kijk naar boven – naar de sterren – en herinner dat het universum ook helder schijnt voor jou ... je bent niet alleen"

Zie ook:
LHBT-vlag 'wappert' nu ook in de ruimte  /  Regenboogvlag wordt de ruimte ingeschoten  /  Eerste Regenboogvlag in de ruimte  

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com