vrijdag 12 juni 2015

Amerika – Televisie | "Serieuze plannen voor nieuwe reeks van Queer As Folk"


Er is een kleine kans dat 'Queer As Folk' binnenkort terugkeert op de Amerikaanse televisie. Volgens acteur 'Peter Paige' zijn er serieuze plannen om de populaire serie tien jaar na de stopzetting terug te brengen.

De Amerikaanse versie van 'Queer As Folk' was gebaseerd op de Britse serie die in 1999 twee seizoenen lang te zien was op Channel 4. De Amerikaanse versie hield het vijf seizoenen vol. Tijdens een evenement ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de laatste aflevering lieten de producers Ron Cowen en Daniel Lipman zich ontvallen dat ze de serie terug naar het kleine scherm willen brengen.

Na het interview met de twee producers liet Peter Paige, die vijf jaar lang de rol van Emmett Honeycutt speelde, weten dat hij het heerlijk zou vinden als de serie terug zou keren.

"We zijn allemaal serieus. We zouden het graag willen doen maar het is niet onze keuze", zo zegt hij in een interview aan Entertainment Weekly.

"Het zijn anderen die het materiaal beheren, de miljoenen dollars moeten ophoesten en moeten beslissen of ze verder willen gaan".

Tijdens het evenement zei Daniël Lipman niet afkerig te staan van een reboot. Hij heeft alvast enkele ideeën voor nieuwe verhaallijnen nu de hoofdpersonages tien jaar ouder zijn. "Ik denk dat het interessant zou zijn om te zien hoe onze personages het doen nu ze veertiger zijn in combinatie met een nieuwe mix van personages".

"Hoe zou Gus, de zoon van Brian en Lindsay die nu zeventien zou zijn, van Brian verschillen als hij homo zou zijn". "Dat soort van dingen zijn interessant om te ontdekken".

Zie ook:
Queer As Folk (USA) → Wiki  /  Queer As Folk (2000 TV series) → Wiki  /  Queer As Folk (TV Series 2000–2005) → IMDb      

bronnen: GayLive.be / EW.com - Entertainment Weekly / YouTube.com