zaterdag 12 december 2015

TV · PowNed · KijkTip | Zes Rotterdamse Jongeren: "Niet Lullen Maar Poetsen"

Niet lullen maar poetsen is de nieuwe zesdelige TV-serie van omroep PowNed. Presentator Rutger Castricum opent een wereld die normaal gesproken krampachtig gesloten blijft. Tot nu, want zes Rotterdamse jongeren uit vermogende gezinnen delen zes weken lang hun way of life.

Kim, Jolique, Koen, Gigi, Kees-Jan en een tweede Kim leven in de rijke Rotterdamse wijk Hillegersberg en genieten met volle teugen van alles dat ze hebben. Het leven gaat ze voor de wind. Ze zien er goed uit, bewegen zich in de nieuwste en duurste modelijnen en feesten alsof hun leven er vanaf hangt. Even naar Spanje voor een Champagne feest waar 21 flessen bubbels soldaat worden gemaakt. Of een vlucht naar Milaan om een Prada tas te kopen. En als het interieur van de woonkamer vraagt om een blauwe hond in plaats van een bruine, dan komt er een blauwe hond. Het kan niet op. De sky is the limit.

Toch doen deze jongeren er alles aan om zich te ontworstelen van het etiket rijkeluiskindje. De start ups schieten in deze serie dan ook als paddestoelen de grond uit. Mode boetiekjes, blogs en visagie aan huis bij rijke Rotterdamse dames. Alles om maar aan de wereld te kunnen laten zien dat ze op eigen benen willen staan. Want wat hun vader kan, dat kunnen zij natuurlijk ook. Ze hebben het succes immers met de paplepel ingegoten gekregen. 

En ook de opvoeding is altijd volledig ingericht geweest op succesvol ondernemen. Het gezin wordt in Hillegersberg benaderd als een business- model. Als Jolique op vakantie wil met haar vriendinnen, dan moet het uitje eerst verkocht worden aan haar vader met een powerpoint presen- tatie. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het beginnen van een nieuwe start up. Succes is een keuze en ook al wordt er dagelijks gefeest en genoten van alle rijkdom, kunnen de jongeren uit Hillegersberg het niet vaak genoeg benadrukken: In Rotterdam wordt er niet geluld maar gepoetst.


bronnen: PowNed.tv / NPO.nl / YouTube.com