woensdag 7 oktober 2015

Transitie in 1400 foto's | Transman maakt tijdens transitie elke dag een selfie

Drie jaar lang elke dag een selfie. De Engelse transman Jamie Raines deed het om de verandering in zijn gezicht tijdens zijn transitie in de gaten te kunnen houden. Zo'n 1400 foto's later is goed te zien wat het effect is van testosteron en is Jamie weer vrolijk als hij in de spiegel kijkt.

De veranderingen waren eerst subtiel. Daarna begon Jamies gezicht smaller te worden. Ook kreeg hij na het eerste jaar testosteron steeds meer gezichtsbeharing. Inmiddels heeft hij een mooie, volle baard.

Na drie jaar had Jamie zo'n 1400 selfies gemaakt. Versneld achter elkaar gezet wordt duidelijk hoe de vorm van zijn gezicht is getransformeerd.

In een interview met Buzzfeed vertelt Jamie dat hij van plan was het project een half jaar vol te houden. Na zes maanden was zijn gezicht echter nog niet heel erg veranderd. Hij vertelt dat hij zonder verwachtingen aan zijn transitie begon, omdat de gevolgen van testosteron van persoon tot persoon verschillen. 

Jamie Raines: "Ik hield er niet van om in de spiegel te kijken, maar zodra ik testosteron begon te nemem ging ik zoeken naar veranderingen. Elke keer als me iets nieuws opviel, was dat heel spannend".

Het hele interview met Jamie Raines lees je op: BuzzFeed.com 


bronnen: Gay.nl / BuzzFeed.com / YouTube.com