zaterdag 18 april 2015

Sjoerd – Pestkop | "Nieuwe film rond Pesten en Homoseksualiteit op komst" ‼

In Nederland wordt gewerkt aan een nieuwe film die draait rond homoseksualiteit op de middelbare school. Pestkop toont het verhaal van Danny die op school bekend staat als pestkop. Zijn grootste slachtoffer is een lesbisch meisje pest omwille van haar geaardheid. Het meisje ziet geen andere uitweg dan zelfdoding.

Het is een aangrijpend verhaal van een probleem dat zich dagelijks in de hele wereld afspeelt. Het ontvouwt zich tot een spannende thriller met een herkenbaar verhaal die belangrijke maatschappelijke onderwerpen als discriminatie, homoseksualiteit en pesten aankaart. De film wordt geregisseerd door de 26-jarige 'Sjoerd de Bont'.

Voor 'Pestkop' werkt Sjoerd samen met 'Stichting Pestvrij Nederland' en 'Stichting Follow Focus' die kunstprojecten ondersteunen waarin maatschappelijk relevante, controversiële of taboedoorbrekende onderwerpen centraal staan. De film is al enkele maanden in productie, en intussen is de cast al bekend. Onder anderen Priscilla Knetemann (Gooische Vrouwen), Maaike Bakker (Het Huis Anubis), TV-presentator 'Frits Sissing' en Koert-Jan de Bruijn (Goede Tijden, Slechte Tijden) nemen een rol voor hun rekening.

Crowdfunding
De film kan met een klein budget geproduceerd worden, maar de makers hebben nog geld nodig om bijvoorbeeld reiskostenvergoedingen en decorstukken te betalen. Hiervoor doen ze beroep op het publiek en willen ze via crowdfunding geld inzamelen.

Sjoerd de Bont maakte zijn eerste film in 2010 en hij speelt ook een rol in de film. Hij acteerde eerder al in de serie 'SpangaS'. Na zijn debuutfilm volgden verschillende kortfilms zoals Stoorzender. Deze kreeg in februari een eervolle vermelding op 'Filmapalooza', een filmfestival in Hollywood. 'Stoorzender' zal in mei te zien zijn op het 'Filmfestival van Cannes'.

Zie ook:  Nederlandse film over Pesten en Homo's op komst

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com