zondag 28 december 2014

België ‼ | "Bisschop 'Johan Bonny' wil kerkelijke erkenning HoLeBi-relaties" ‼

De Antwerpse bisschop 'Johan Bonny' pleit voor een kerkelijke erkenning van "HoLeBi-relaties". Het dogma dat de katholieke kerk alleen man-vrouwrelaties kan aanvaarden, stelt hij zaterdag in een interview met De Morgen in vraag. "Er moet een diversiteit aan erkenningsvormen komen". Het is niet de eerste keer dat Bonny voor meer openheid over homoseksuele relaties bij het Vaticaan pleit.
Bonny schreef begin september, een maand voordat in Rome de bisschoppensynode over het gezin plaatsvond ook al een brief. Hierdoor kreeg hij een nominatie voor de Çavaria-award die volgende maand in Gent wordt uitgereikt.

"We moeten binnen de kerk zoeken naar een formele erkenning van de relationaliteit die ook bij veel HoLeBi-koppels aanwezig is. Zoals er ook in de samenleving een diversiteit aan legale kaders bestaat voor partners, moet er in de kerk een diversiteit aan erkenningsvormen komen", zo zegt hij in De Morgen.

Johan Bonny, de gedoodverfde opvolger van aartsbisschop 'André Léonard', die in 2015 met pensioen gaat, meent dat HoLeBi-koppels een kerkelij- ke zegen moeten kunnen krijgen.
Zie ook: