donderdag 27 november 2014

IS - Syrië | "Islamitische Staat stenigt twee Homo's van 18 en 20 jaar dood" ‼

Mensenrechtenorganisaties melden dat afgelopen dinsdag twee homoseksuele mannen in Syrië om het leven zijn gebracht. Volgens 'Syrian Observatory for Human Rights' is het voor het eerst dat terreurbeweging IS mannen om het leven heeft gebracht vanwege hun geaardheid.

De geweldsincidenten stonden los van elkaar, aldus de berichtgeving. Een 18-jarige man werd dinsdag gestenigd nadat er volgens IS filmpjes op zijn mobiele telefoon werden aangetroffen waarin hij 'onzedige handelingen verrichtte met mannen'.
Het incident vond plaats in de stad Mayadeen in de oostelijke Syrische provincie Deir ez-Zor, aan de grens met Irak. Deze provincie is bijna vol- ledig in handen van de IS-rebellen. Een tweede man van 20 werd zonder enige vorm van bewijs geëxecuteerd, ook omdat hij homo zou zijn. Beide slachtoffers hadden de Syrische nationaliteit.

Volgens activisten zijn de mannen door IS vermoord, omdat ze zich tegen de militante terreurbeweging hadden uitgesproken. Hun seksuele oriën- tatie zou als excuus zijn gebruikt om ze om te brengen.
bron: GaySite.nl