dinsdag 12 augustus 2014

VS - Robin Williams | "Overleden 'Robin Williams' was pionier in Homo-rollen"

Het zal je niet ontgaan zijn: Acteur en Oscar-winnaar 'Robin Williams' is op 63-jarige leeftijd overleden. Als een van de weinige ac- teurs speelde hij Gay-karakters in een tijd waarin dat voor veel van zijn collega's nog 'not done' was.
 
Lang voordat het huwelijk en andere rechten voor homo's zijn geaccepteerd, zorgde Robin Williams er met zijn films voor dat allerlei Gay-issues bespreekbaar werden. Met name zijn rol in The Birdcage (1996) heeft indruk gemaakt. In de comedy portretteert Williams samen met Nathan Lane een homokoppel waarvan de een een zoon heeft. Als die wil trouwen met Barbara, zetten ze een heel rollenspel op om haar oerconservatieve vader voor het lapje te houden.
 
Eerder al schitterde Williams in Mrs. Doubtfire. Hoewel de film niet zozeer iets met homoseksualiteit te maken had, kreeg hij veel navolging in de Drag-scene.
 
In een van zijn laatste rollen speelde Williams wederom een gay-karakter. In de film Boulevard is hij te zien als man die worstelt met zijn sek- suele oriëntatie. Of deze film ook in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Zie ook:  Acteur en komiek 'Robin Williams' overleden  The Birdcage: Eén van Robin Williams' gezelligste films

bronnen: Winq.nl - GayKrant / YouTube.com