woensdag 13 augustus 2014

Israël - Minister Gideon Sa'ar | "Meer rechten voor Homo- en Lesbo-stellen" ‼

Homo's en lesbiennes mogen sinds gisteren (dinsdag 12 augustus 29014) ook niet-Joodse huwelijks-partners laten overkomen uit het buitenland. Dit recht was tot nu toe voorbehouden aan getrouwde hetero's, aldus De Telegraaf.
De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken - Gideon Sa'ar - zei in een statement: "De deuren van Israël staan open voor iedere Jood en zijn familie, zonder discriminatie gebaseerd op levensstijl".
Helaas kunnen homo's en lesbo's in Israël zelf nog niet trouwen, omdat het Hoogste Rabinaat daar tegen is. Het Hooggerechtshof heeft in 2006 wel bepaald dat de Joodse staat huwelijken moet erkennen die in het buitenland zijn gesloten.
bronnen: Winq.nl - GayKrant / Telegraaf.nl
Israël - Minister Gideon Sa'ar | "Israël geeft Homo-paren meer rechten"
De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken heeft dinsdag laten weten dat homoseksuelen en lesbiennes per direct niet-Joodse huwelijkspartners mogen laten overkomen uit het buitenland. Tot nu toe was dit recht alleen voorbehouden aan getrouwde hetero- seksuelen.

"De deuren van Israël zullen openstaan voor iedere Jood en zijn familie, zonder discriminatie gebaseerd op levensstijl. Wettelijk is er mijns inziens geen basis om getrouwde homoparen achter te stellen op heteroparen die een huwelijk zijn aangegaan in het buitenland", aldus minister Gideon Sa'ar in dagblad de Arutz Sheva.

In Israël is homoseksualiteit sinds 1988 gelegaliseerd en worden huwelijk tussen paren van het zelfde geslacht, gesloten in het buitenland, sinds 2006 erkend door Israël. Een homohuwelijk is nog altijd niet mogelijk in Israël.

Zie ook: 
Meer rechten voor Homo's en Lesbiennes in Israël  /  Meer rechten voor Homo's in Israël  Iets meer Homo-rechten in Israël    
bronnen: GaySite.nl / IsraelNationalNews.com