donderdag 24 juli 2014

Saoedi krijgt 3 jaar celstraf & 450 zweepslagen voor Homoseksuele contacten

Een 24-jarige Saoedi-Arabische man moet drie jaar de gevangenis is en krijgt 450 zweepslagen, verdeeld over 15 'sessies', omdat hij op Twitter 'homoseksuele contacten promootte'. Hij werd gearresteerd, nadat hij verschillende tweets had gepost waarin hij homo's vroeg of ze hem wilden ontmoeten.
De religieuze politie zou een undercover agent hebben ingezet om de man te 'betrappen'. Zijn mobieltje werd onderzocht en er zouden meerdere 'immorele afbeeldingen' op zijn gevonden, reden voor de religieuze politie om hem voor het gerecht te slepen. Homoseksualiteit is verboden in Saoedi-Arabië en kan door de sharia wetgeving worden bestraft met zweepslagen, geseling, boetes, gevangenisstraf (tot levenslang) en zelfs de doodstraf.

Zie ook:  Saoedi-Arabië | "Celstraf en zweepslagen voor zoeken naar Homocontact"

bronnen: Gay.blog.nl / PinkNews.co.uk / GayStarNews.com


Drie jaar celstraf en 450 zweepslagen voor 24-jarige Homoseksuele man uit Saoedi-Arabië

Een homoseksuele man uit Saoedi-Arabië is begin deze week veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en 450 zweepsla- gen. De 24-jarige had via zijn Twitter-account contact gezocht met andere homoseksuelen mannen, en aangezien homoseksualiteit in Saoedi-Arabië verboden is, werd hij onlangs opgepakt.

Nadat de man diverse malen contact had gezocht met homoseksuelen werd de 'religieuze politie' getipt. Deze ging op één van oproepen van de man in waarna ze hem arresteerden. Zijn telefoon werd in beslag genomen waarop enkele "immorele afbeeldingen" werden aangetroffen. Tijdens de rechtszitting bekende de man dat hij z'n Twitter-account had gebruikt om in contact te komen met homo's. De 450 opgelegde zweepslagen wor- den in 15 sessies gegeven.

Homoseksuele activiteiten worden in Saoedi-Arabië bestraft met zweepslagen en gevangenisstraf ‼  Indien iemand zich herhaalde malen schuldig maakt aan homoseksuele handeling kan hij de doodstraf (door openbare onthoofding) krijgen.
                 
bronnen: GaySite.nl / PinkNews.co.uk / GayStarNews.com