dinsdag 22 juli 2014

DJ Sjeazy Pearl & Yvonne Coldeweijer | "Amsterdam Gay Pride Anthem 2014"

Vandaag lanceerden DJ 'Sjeazy Pearl' en 'Yvonne Coldeweijer', die bij het grote publiek bekend werd als Keet! van Telekids, de clip van de officiële 'Amsterdam Gay Pride Anthem' 2014. De clip bij "Listen: You Were The One" is geïnspireerd op de omschrijving van liefde en het uiten daarvan. "Voor de clip hebben we mensen gevraagd via social media en op straat om 'Liefde' uit te beelden", vertelt Sjeazy. "De eerste opnames waren voor een verborgen camera. Mensen zijn dan puur en echt. Dat zouden we in de echte wereld ook vaker moeten zijn. Luister naar je hart, volg je eigen pad en laat je niet beïnvloeden door andere. Je geaardheid is maar een klein deeltje van wie je bent".

De tekst van "Listen: You Were the One" is geschreven door Yvonne Coldeweijer en gaat over de kwetsbaarheid van de liefde. "Liefde is naast het mooiste wat er is, ongeacht je geaardheid, afkomst, leeftijd ook het moeilijkst om openlijk voor uit te komen. Een gebeurtenis als die van afge- lopen week bewijst weer dat je altijd je liefde voor andere moet uiten en niet moet wachten. Liefde is de diepe genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander; soms ook voor een dier, zaak of voorwerp. De betekenissen die er aan gegeven worden zijn sterk cultureel en maatschappelijk geïnspireerd". Coldeweijer wil als één van de ambassadeurs van de Gay Pride graag bijdragen aan de acceptatie van homoseksua- liteit. "Ik val nog steeds op jongens" ‼ ... "maar omdat ik in de showbizz zit, heb ik veel gay vrienden en mensen om me heen die best wel dingen hebben meegemaakt".

Yvonne Coldeweijer vertolkt het anthem tijdens de botenparade en op verschillende buitenpodia tijdens het pride festival. De Amsterdam Gay Pride vindt plaats van 26 juli tot en met 3 augustus. De botenparade op zaterdag 2 augustus.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com