woensdag 11 juni 2014

Denemarken | 'Deense Transgenders moeten zich niet meer laten steriliseren'

Denemarken    Denen die wettelijk van geslacht willen veranderen zullen zich niet langer meer moeten laten steriliseren vooraleer ze nieuwe papieren kunnen krijgen. De wet die dit bepaalde werd door het Deense Parlement geschrapt.

Vanaf 1 september kunnen meerderjarigen na een reflectieperiode van zes maanden wettelijk hun geslacht laten veranderen zonder dat er een chirurgische ingreep aan te pas komt. De regering volgt met deze beslissing Zweden die in januari de sterilisatie-eis al schrapten. Vorige week vroeg het World Health Organization (WHO) al om de verplichte sterilisatie bij transgenders en interseksuelen wereldwijd te schrappen.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com
                                      
Amerika | "14-jarige dochter 'Jaya' van R&B zanger 'R. Kelly' komt Uit de Transgender Kast" ‼  


  De 14 jarige Jaya Kelly, dochter van de beroemde R&B-zanger R. Kelly, heeft haar coming-out gedaan als transjongen op facebook. Maar ondertussen liggen tal van roddel websites onder vuur omdat ze weliswaar hierover berichten maar daarbij doen alsof het om een modetrend gaat, en waarbij sommigen zelfs beweren dat je tegenwoordig je eigen gender identiteit kan kiezen.

Vanaf nu gaat Jaya Kelly door het leven als Jay en als jongen. Ondanks de negatieve kritieken op sommige websites krijgt Jay wel alle steun van zijn moeder, ook zijn jongere zusje heeft er geen problemen mee en noemt hem nu gewoon 'mijn broertje'. Op zijn facebook pagina vertelt Jay dat hij een transgender guy is en dat hij vanaf nu in transitie gaat. In de eerste fase houdt dat enkel in het zich kleden in de juiste gender. Het is trouwens niet bekend hoe vader R. Kelly er over denkt. De ouders van Jay zijn gescheiden en papa Kelly bekomert zich weinig om de kinderen. Maar vroeg of laat zal er wel een reactie komen, en hopelijk is die net zo goed als die van zijn moeder.

Nu zit Jay in de eerste fase van zijn transitie. Dat betekent allereerst je kleden naar de juiste gender. Daarna volgt een hormonenkuur, deels om de eerste tekenen van de pubertijd te onderdrukken, anderzijds om de eerste tekenen van de juiste gender te krijgen, zodat men kan opgroeien als een gewone jongen en later uit- groeit tot een man. De geslachts veranderende operaties kunnen pas doorgaan als hij 18 of ouder is.
  
Verder is het jammer dat er tal van website's met negatieve commentaren komen, misschien net omdat hij het kind van een beroemdheid is. Sommige website's gaan daarin wel erg ver. Sommigen schrijven dat het wel een mode trend lijkt om transgender te zijn, anderen stellen dat je tegenwoordig je eigen gender kan kiezen en nog anderen schrijven dan weer dat het jammer is dat een mooi meisje zichzelf veranderd in een jongen, en dat dit misschien wel komt door de scheiding van haar ouders, waarbij men zich dan afvraagt of wanneer Jay 'normale' ouders had gehad hij ook transgender zou zijn.

Het mag meer dan duidelijk zijn dat nog heel veel mensen niets begrijpen van wat transgender zijn betekend. En dat is eigenlijk gek, want ondertussen zijn er wereldwijd al miljoenen kinderen zoals Jay waarbij velen al op jonge leeftijd beginnen met de transitie, waarbij men ondertussen na vele jaren ervaring weet dat dit voor iedereen beter is, zowel voor de transgender persoon zelf als wat betreft de maatschap- pelijke aanvaarding.


bronnen: HoLeBi.info / PinkNews.co.uk / YouTube.com