vrijdag 13 juni 2014

Amsterdam - 15 juni | Arabisch en Gay: "Mashrou' Leila" treedt op in Paradiso

Ze brachten het allereerste Arabisch gay-popnummer uit, hebben een frontman die zich openlijk als homoseksueel presenteert en hun muziek werd de soundtrack van de Arabische lente vorig jaar: Indie-Rock band "Mashrou' Leila" uit Beirut.

Op zondag 15 juni spelen ze in de kleine zaal van 'Paradiso'.

Het geluid van Mashrou' Leila (het nachtproject) is anders dan veel andere muziek uit de regio; het bevat Arabische Tarab en electro, folkpop en rock. De teksten zijn ongebruikelijk eerlijk en direct, ze gaan over liefde, seksualiteit en politiek.

Op het debuutalbum stond het allereerste Arabische gay-popnummer 'Smell the Yasmine' en frontman Hamed Sinno is de eerste Libanese zanger die zich openlijk als homoseksueel presenteert. Vorig jaar kwam Mashrou' Leila's derde album 'Raazük' uit, na het debuutalbum 'Mashrou' Leila' uit 2008 en 'El Hal Romancy' uit 2011.

Vanuit de undergroundscene van Libanon ontwikkelde de band zich naar een breder publiek, toen hun muziek vorig jaar min of meer de soundtrack werd van de Arabische lente voor jongeren in de regio.

In januari schreef De Volkskrant uitgebreid over de band naar aanleiding van de gespannen situatie in Beirut en maakte CNN een documentaire over de rol die Mashrou' Leila speelt, als stem van de nieuwe generatie.

In april was Mashrou' Leila de eerste Arabische band op de cover van de Midden-Oosteneditie van Rolling Stone Magazine.

Zondag 15 juni 2014
Paradiso, kleine zaal
Aanvang: 21.00 uur
Zaal open: 20.30 uur
Entree: € 15,00
Meer informatie en kaarten vind je op: Paradiso.nl

Mocht je zondag nou niet kunnen, hou dan de Facebook-pagina van Mashrou' Leila in de gaten. Daar is te lezen dat ze vrijdag in Den Haag op- treden en zaterdag in Rotterdam.

Zie ook:  Arabische Indie-Rock Band "Mashrou' Leila" in Paradiso

bronnen: GayKrant.nl / Winq.nl / YouTube.com