maandag 10 maart 2014

Amersfoort - Henk | "Roze picknick voor de weggetreiterde 27-jarige Henk" ‼

Bewoners van de Amersfoortse wijk Liendert hebben zondag een roze picknick gehouden  Dit om de homoseksuele man te steunen die op de vlucht is geslagen vanwege aanhoudende bedreigingen, vernielingen en mishandeling.

In roze gehulde buurtbewoners verzamelden zich op het skatepark aan de Van Randwijcklaan  Ze wilden de 27-jarige Henk laten weten dat ze achter hem staan en kenbaar te maken dat iedereen er mag zijn.

Burgemeester Bolsius, wethouder Van Eijk en een paar raadsleden kwamen ook langs. "Ik heb geen moment getwijfeld om hier langs te komen. Het is goed dat mensen zeggen: we doen het samen", liet Bolsius weten. Hij noemde het wegtreiteren van Henk een 'schokkend voorval' .

Politie en gemeente zijn volgens de burgemeester druk aan het uitzoeken wie de Amersfoortse homohaters zijn. Bolsius benadrukte dat er ver- volgens ook nog bewijs nodig is. Ook liet hij weten dat met Henk goed wordt overlegd. De man wil niet terug naar zijn woning in Liendert en zit nu in een tijdelijke woning. Daar moet hij in april vertrekken. Waar hij daarna heen moet, is nog niet duidelijk. Maandag is er weer een gesprek met Henk.

Het was niet de eerste roze picknick om homoseksuelen in nood te steunen. Voor de uit het Utrechtse Leidsche Rijn weggepeste homo's Hans en Ton werd in de zomer van 2010 door buurtbewoners een troost-picknick georganiseerd  Daarbij was toenmalig burgemeester Wolfsen ook aan- wezig.
  

bronnen: RTV·Utrecht.nl / Zie.nl - RTV Utrecht (video)