dinsdag 4 maart 2014

Amerika - Ellen DeGeneres | 'Het Oscar feestje van en met Ellen DeGeneres' ‼

Een geslaagde Oscarshow staat of valt met een vlotte en grappige presentatie door de host van de avond ‼ De Amerikaanse presenta- trice, actrice Ellen DeGeneres maakte er alvast een leuk feestje van. DeGeneres mocht dit jaar opnieuw de show aan elkaar praten en deed dat met humor en veel overgave.

Het is een traditie dat de presentator de aanwezige Hollywood sterren bij de show betrekt en door de mangel haalt en dat was dit jaar niet an- ders. DeGeneres sprong zelfs geregeld 't publiek in en trok enkele sterren bij zich voor een groepsselfie. Die leverde meteen de meest gedeelde tweet ooit op. Verder schudde ze ook enkele hilarische oneliners en grappen uit haar mouw.

Zo sprak ze een tijdje over Jennifer Lawrence  die zowel dit jaar als vorig jaar struikelde  vorig jaar toen ze haar Oscar in ontvangst kwam ne- men. DeGeneres zei: "Daarstraks viel ze bij het uitstappen uit haar wagen, als ze straks opnieuw wint moeten we miscshien voor de veiligheid- heid de Oscar maar tot bij haar brengen"  Over het slavernijdrama '12 Years a Slave' zei DeGeneres: "12 Years a Slave kan niet anders dan de beste film worden. Of het zou moeten zijn dat jullie allemaal racisten zijn".

De lange avond deed de maag van velen ook knagen en DeGeneres vond er vervolgens niet beter op dan een pizzakoerier te laten aanrukken. Normaal gezien zou de pizzaman backstage leveren maar DeGeneres nam de leverancier mee het publiek in en samen deelden ze de snack uit. Sterren als Meryl Streep, Jennifer Lawrence en Julia Roberts namen allemaal een stukje. Chiwetel Ejiofor, genomineerd in de categorie 'beste acteur', had grote honger en vroeg zelfs om een hele doos ‼ 'Wolf of Wall Street'-acteur Leonardo DiCaprio kon dan weer niet bekoord worden met een stukje, terwijl zanger/acteur Jared Leto zijn mama trakteerde op een stuk. Jared Leto nam zijn moeder mee als date van de avond. Nadat Ellen alle stukken pizza kwijt was, kwam er nog de rekening.

De presentatrice vroeg geld aan 'Gravity'-actrice Sandra Bullock. Maar Bullock had geen cent bij en dus kreeg Harvey Weinstein de rekening ge- presenteerd: "Waar is Harvey Weinstein ?! Harvey, doe maar rustig  Alleen maar een miljoen mensen staan te wachten op het vervolg van de show". De pizzaman deed er goed aan om even langs te gaan bij de Oscars ... de levering bracht namelijk een grote fooi op  De extra centjes werd gedropt in Pharrell Williams' beruchte hoed. Naar verluidt zou de man die avond zo'n 600 dollar hebben verdiend in het 'Dolby Theatre' in Hollywood.

En dan is er ook nog 'After the Oscars' met Jimmy Kimmel (Amerikaans televisiepresentator en komiek) – waarbij Ellen samen met haar vrouw en Jimmy in bed liggen.

bronnen: HoLeBi.info / DeMorgen.be / GVA.be / EllenTV.com / YouTube.com