maandag 17 februari 2014

RefoAnders | "Directeur van organisatie Refo-Homo's misbruikte zijn zoon" ‼

De directeur van de christelijke homo-organisatie 'RefoAnders' moet de cel in vanwege seksueel misbruik. Johan Quist (52) pleegde tenminste vijf jaar lang ontucht met zijn zoons.

De rechtbank van Middelburg veroordeelde hem vorige week tot 2 jaar cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij een schadever- goeding van bijna 8500 euro betalen.

RefoAnders werpt zich sinds 'n paar jaar op als vertegenwoordiger van homo's uit reformatorische (orthodox-protestantse) kring. In Apeldoorn, Barendrecht en Middelburg organiseert de organisatie wekelijks huiskamerbijeenkomsten. Die draaien om onderling begrip en pastorale hulp.

De organisatie verkondigt dat homogevoelens een symptoom zijn van de 'gebrokenheid van de schepping na de zondeval'. God zou mensen met 'homoseksuele gevoelens' kunnen helpen om hun gevoelens te sturen. Ze staat echter sceptisch tegenover 'homotherapie' die erop is gericht om homoseksualiteit te onderdrukken of 'genezen'.

Worsteling met homo-gevoelens
In 2010 vertelde Quist in een interview met Trouw dat hij jarenlang had geworsteld met zijn homoseksualiteit, maar dat hij toch met een vrouw was getrouwd. Bij RefoAnders ervoer hij een mate van respect die hij in kerkelijke kringen vaak miste. "We zitten allemaal in hetzelfde schuitje" stelde hij toen.

Het misbruik van de ene zoon vond plaats tussen 1998 en 2003 en ging volgens de rechtbank in Middelburg 'verder dan handtastelijkheden'. De zoon was 10 jaar toen het misbruik begon. Bij zijn broer bleef het misbruik beperkt tot het aanraken van geslachtsdelen.


bronnen: Trouw.nl / YouTube.com