donderdag 14 november 2013

Naaktfoto's op Homosites leiden tot telefoontjes van 'wildvreemde mannen' ‼


                       
De 44-jarige E.H. had voor zijn vriendje in Bergen op Zoom die nog geen 20 is voor vijfhonderd euro kleding gekocht. "En dat had ik nooit moeten doen, dan hadden we al die ellende niet gehad", erkende hij.

Die ellende komt hem nu op een werkstraf van 120 uur waarvan 60 uur voorwaardelijk te staan.

 "Ik was gek op hem", zo legde de verdachte aan rechter van dienst J. Atteveld uit. Daarom had hij die vijfhonderd euro voor diens garderobe uitgetrokken. Maar toen het jeugdige vriendje het nog dezelfde avond uitmaakte, sloegen bij H. de stoppen door. "U voelde zich gekrenkt en niet zo'n beetje ook", hield de rechter hem voor.

H. dreigde Bergen op Zoom vol te hangen met naaktfoto's van het object van zijn aanbidding. Hij plaatste dergelijke scabreuze afbeeldingen ook op homosites en hij dreigde de familie van zijn vriendje op te hoogte te stellen van diens veronderstelde biseksualiteit ‼  "Met als gevolg dat het vriendje telefoontjes kreeg van allerlei wildvreemde mannen", zo wist officier van justitie Bibi Panis. "Hij heeft mij ook met de dood bedreigd", verweerde H. zich. "Toen hij me de kleding teruggaf is het contact gestopt".

De rechter vond het echter kwalijk dat H. was doorgegaan met stalken nadat de politie hem gewaarschuwd had. "Dat profiel aanmaken en de familie erbij betrekken was vals". De rechter legde conform de eis 120 uur werkstraf op waarvan 60 voorwaardelijk.

bron: BN De Stem