vrijdag 8 november 2013

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima 'hartelijk ontvangen' in Rusland


                      
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn aan het begin van de avond in het Kremlin ontvangen door de Russische president Vladimir Poetin.

Voor het oog van de wereldpers werden hartelijk handen geschud. President Poetin liet weten dat hij blij is met het bezoek, maar zei ook dat er wat problemen zijn.

Zeer tevreden
"Ondanks de wat moeilijkere momenten op het vlak van de diplomatie, ben ik zeer blij dat de koning vandaag hier is gekomen. Ik ben zeer te- vreden. Ik weet zeker dat we veel dingen hebben te bespreken", zei hij.

Koning Willem-Alexander bedankte Poetin voor de prachtige ontvangst. "We hebben ons erg verheugd dat wij hier met het Concertgebouworkest kunnen zijn, dat voor het eerst in 39 jaar weer in Moskou speelt", zei hij. "Ik weet zeker dat we er nog vele vriendschapsjaren aan zullen toe- voegen. Dat we alles in vriendschap op zullen lossen".

Gouden deuren
Daarna gingen de drie naar binnen en werden de gouden deuren van het Kremlin gesloten voor een diner. Daarbij waren ook ministers Ploumen, Timmermans en Schippers aanwezig.

Het koningspaar blijft tot morgenavond in Moskou voor de afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar. Het bezoek wordt afgesloten met een op- treden door het Concertgebouworkest in het Tchaikovsky Conservatorium.


Rusland | "Koningspaar prikt vorkje met president Vladimir Poetin"  

Voor het oog van de wereldpers schudde president Poetin de hand van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Vervolgens ging het gezel- schap dineren. Het koningspaar bezoekt het Kremlin om het Nederland-Ruslandjaar af te sluiten.

Een Russische vrijwilligster van Amnesty demonstreerde in haar uppie op een brug op vijf minuten lopen van het Kremlin. Daarmee omzeilt ze de Russische wetgeving, want om in je eentje te demonstreren heb je geen vergunning nodig ‼  Volgens een woordvoerder is het in Rusland na- melijk vrijwel onmogelijk om een demonstratievergunning te krijgen.


bronnen: NOS.nl / NOS Journaal