woensdag 3 juli 2013

Franse HoLeBi's mogen niet trouwen ondanks dat het Homo-huwelijk legaal isFrankrijk – Homohuwelijk  →  Meer dan 15 miljoen HoLeBi's mogen niet trouwen met hun partner afkomstig uit Frankrijk ‼  Dat werd vandaag bekend gemaakt. Frankrijk tekende zopas een overeenkomst met verschillende landen waardoor vele Franse HoLeBi's niet mogen trouwen met hun partner afkomstig uit de landen waarmee een overeenkomst is gesloten, aldus GayStarNews.com.

Het gaat om de volgende tien landen: Algerije, Bosnië en Herzegovina, Cambodja, Laos, Montenegro, Marokko, Polen, Servië, Slovenië, Tunesië en Kosovo. Al deze landen erkennen het homo-huwelijk niet waardoor nu ruim 15,3 miljoen HoLeBi's niet mogen trouwen in Frankrijk. Het gaat dus om Fransen die een partner hebben afkomstig uit één van deze landen. Mochten ze hetero zijn geweest dan zouden ze wél mogen trouwen. Homo en lesbische koppels met een buitenlandse partners worden dus vanaf nu gediscrimineerd.

Een Poolse man die al jaren met zijn Franse partner in Frankrijk woont zegt dat hij het oneerlijk vindt dat hij niet mag trouwen, terwijl 't homo- huwelijk legaal is in Frankrijk en noemt de nieuwe wet homofobisch. Volgens Radio France international werd de wet al veel eerder ondertekend maar gaat ze pas nu van kracht. Het homo-huwelijk is legaal in Frankrijk sinds eind april.

In de VS bestond tot voor kort het zelfde probleem. Amerikaanse HoLeBii's mochten niet trouwen met hun buitenlandse partner. Maar dat pro- bleem werd recent opgelost door de uitspraak rond de DOMA act die verworpen werd waardoor Amerikaanse HoLeBi's nu net zoals Amerikaanse hetero's wél mogen trouwen met een partner afkomstig uit het buitenland.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info