zaterdag 22 juni 2013

Anti misdaad bende gaat HoLeBi's beschermen in New York


                         
De NYI (New York Initiative), een groep van anti misdaad activisten en vrijwilligers waarbij sommigen werkzaam in de beveiliging en anderen meerdere gevechtssporten beoefenen gaan op patrouille met als doel homo haat en aanvallen tegen HoLeBi's aan te pakken in New York. Dit doen ze naar aanleiding van een reeks recente homofobe aanvallen waarbij twee homo's werden vermoord.

De groep bestaat al sinds 2009 en opereerde in het begin met maskers van superhelden om zo aandacht te vragen voor geweld. Ondertussen zijn de maskers weg gelaten en strijden de heren verder tegen allerhande soorten van geweld in de VS. Ze omschrijven zichzelf als individuele die zich op een vreedzame manier organiseren om mensen te helpen. Ze gebruiken zo min mogelijk geweld maar kunnen niet uitsluiten dat dit soms niet anders kan. In eerste instantie proberen ze de problemen op een vreedzame manier op te lossen maar wanneer ze zelf worden aan- gevallen vallen er natuurlijk rake klappen terug. En dat zullen geweldplegers dan geweten hebben want de heren hebben bijna allemaal verschillende gevechtsporten gedaan, sommigen van hen werken overdag als beveiliger.

Sinds hun bestaan zijn er nu zeven groepen verspreid over de VS en werd er recent een groep opgericht in Londen. De heren die nu in de New Yorkse homo uitgaansbuurt gaat beschermen opereren meestal in Brooklin en Harlem, maar na de vele gewelddadige homofobe aanvallen van de voorbije tijd, waarbij ook twee homo's werden vermoord, komen de stoere heren een oogje in het zeil houden in de homo buurt. De mannen benadrukken dat ze niet uit zijn op geweld en alles altijd proberen op te lossen met woorden, maar geven wel toe dat het in sommige gevallen niet anders kan dan geweld met geweld te bestrijden. De groep geeft nu ook zelfverdedigingslessen aan homo's. Meer info over de groep via de facebookpage van New York Initiative.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info / YouTube.com - Truth Loader