woensdag 10 april 2013

Griekse reissite schoffeert Homo's en Truckchauffeurs

De Griekse boekingssite AirFastTicket heeft zijn nieuwste reclame geschrapt nadat bleek dat zowel homo's als truckchauffeurs zich erdoor beledigd voelden.

In de advertentie is te zien hoe een lifter een rit krijgt aangeboden door een truckchauffeur. Eens de lifter is ingestapt wordt de truck omgeto- verd tot een liefdesnestje kompleet met een discobal. Daarna werpt de chauffeur een kus naar de lifter.

Op het einde van het reclamefilmpje verschijnt de slagzin: "Wil je goedkoop reizen en daarna meer betalen ?!"

Zowel de Griekse Truckersbond als HoLeBi's voelen zich geschoffeerd door het reclamefilmpje. In een reactie laat de Truckersbond weten dat ze met het filmpje een belediging doen die langer bij de kijkers zal bijblijven dan de naam of de website van het bedrijf.

Ook de HoLeBi-groepering OLKE heeft een klacht neergelegd. "Homoseksuele mannen worden er gepresenteerd als gemene en door seks geob- sedeerde mannen die niets liever doen dan niets vermoedende jongens te verleiden. Eens te meer wordt er gekozen voor de makkelijke manier van homofobie en stereotypen om reclame te maken voor producten".

AirFastTickets probeerde de gemoederen nog wat te bedaren door een nieuwe versie van het reclamefilmpje te maken waarin de de discobol werd vervangen door een schedel en electrische kaarsen maar ook daar waren de tuckers niet blij mee. "De nieuwe advertentie schildert ons af als necrofielen en we zullen dan ook tegen deze versie een klacht indienen", aldus de Truckersbond.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com