donderdag 11 april 2013

'Gezicht Franse Homohaat' komt uit Bleskensgraaf


                     
Een 38-jarige man uit Bleskensgraaf is internationaal het gezicht geworden van homohaat in Frankrijk. Wilfred de Bruijn werd zwaar mishandeld toen hij met zijn vriend gearmd door Parijs liep. Een foto van de toegetakelde De Bruijn ging daarna de wereld over.

De Bruijn dankt zijn plotselinge bekendheid aan netwerksite Facebook: de foto van zijn verwondingen ging in recordtempo de wereld over. Franse, Italiaanse, Britse en zelfs Amerikaanse media schreven over de mishandeling.

De foto was woensdag op Facebook al bijna 8000 keer gedeeld. ''Het spijt me dat ik jullie dit moet laten zien. Het is het gezicht van homohaat'', schrijft De Bruijn, die online zijn verhaal doet. Onder de foto staan honderden steunbetuigingen in allerlei talen.

Arm in arm
''Mijn vriend en ik werden zaterdag zwaar afgetuigd omdat we arm in arm liepen'', schrijft hij. ''Ik werd wakker in een ambulance. Ik zat onder het bloed, was tanden kwijt en had botten gebroken rond mijn oog''.

In Frankrijk wordt woensdagavond gedemonstreerd tegen homohaat. De Bruijn is daarbij één van de sprekers. Bekijk HIER de foto van de ern- stig toegetakelde De Bruijn. Sommige lezers kunnen deze afbeelding als schokkend ervaren.


bron: RTV Rijnmond


Protest in Parijs tegen Homofobie na mishandeling Nederlander

De schokkende foto van een Nederlandse homo die zaterdagnacht in Parijs werd mishandeld is woensdagavond tijdens een demon- stratie van homobewegingen in de Franse hoofdstad op borden getoond. Duizenden mensen waren op de been om zich tegen homo- fobie uit te spreken.

Wilfred de Bruijn werd zwaar toegetakeld toen hij met zijn vriend gearmd door de Franse hoofdstad liep. Zijn vriend Olivier zei dat drie of vier mensen "Kijk: Homo's" riepen en hen vervolgens aanvielen. De volgende ochtend maakte de vriend een foto voor de aangifte die ze bij de politie deden. De Bruijn, die al jaren in Parijs woont, besloot de foto op Facebook te zetten. De foto bracht een stroom van reacties teweeg.

Er vonden in Frankrijk de afgelopen tijd felle protesten plaats van voor- en tegenstanders van het homohuwelijk. Deze week komt er een einde aan een debat in de Franse Senaat over een controversiële wet die het homohuwelijk en adoptie door homostellen mogelijk moet maken. Eerder werd de wet al aangenomen door de Nationale Assemblée. Een krappe meerderheid van Frankrijk is voor de legalisering, bleek uit een peiling.

"Wat ze (tegenstanders van de wet) zeggen is dat ze niet homofoob zijn: lesbiennes en homo's zijn aardige mensen, maar laat ze niet te dicht bij kinderen komen, dat is erg gevaarlijk. Het is oké als ze samenleven, maar niet zoals andere stellen en met dezelfde bescherming, want het is niet echt hetzelfde", zei De Bruijn in een interview met persbureau AP.

"Deze mensen zijn allemaal deskundigen als het gaat om het gesproken woord. Ze weten heel goed wat er kan gebeurden als je herhaalt, her- haalt, herhaalt dat deze mensen lagere wezens zijn. Natuurlijk heeft dat gevolgen".

De tegenstanders van de wet hebben geweld tegen homo's veroordeeld. De Bruijn kan er niet veel mee. "Het was niet Frigide Bardot (de arties- tennaam van een activist die de protesten tegen de wet heeft geleid) die me op mijn hoofd sloeg of de bisschop van Avignon die in de straat op de loer lag om ons aan te vallen. Maar ze zijn wel verantwoordelijk".

bronnen: FokNieuws / Zie.nl - AFP (Video)
         


             

Protest in Parijs tegen Homofobie

Woensdagavond hebben in Parijs ruim 5000 homoseksuelen en sympathisanten geprotesteerd tegen het opkomende homogeweld in hun stad. Directe aanleiding was de zware mishandeling van een Nederlandse homo afgelopen weekend.

Wilfred de Bruijn werd op straat aangevallen en zwaar toegetakeld. Hij had de demonstranten toestemming gegeven zijn foto mee te dragen tijdens het protest. Op zijn Facebook-pagina zei hij eerder over de foto: "Sorry dat ik dit laat zien. Dit is het gezicht van homofobie". De Bruijn woont sinds 2003 in de Franse hoofdstad samen met zijn partner Olivier.

Binnenkort besluit de Franse politiek of het huwelijk wordt opengesteld voor paren van het zelfde geslacht en hierdoor zijn voor - en tegenstan- ders de afgelopen tijd tegenover elkaar komen te staan. Met als gevolg dat in heel Frankrijk enkele zeer grote protestbijeenkomsten zijn gehou- den van zowel tegen - als voorstanders van de legalisering van het homohuwelijk.

Volgens Elisabeth Ronzier van homo-organisatie SOS Homophobie zijn de afgelopen weken het aantal aangiften van homofobie met maar liefst dertig procent gestegen. De Parijse burgemeester Bertrand Delanoë, zelf openlijk homoseksueel, heeft laten weten dat hij "treurig en woedend" is over het homogeweld in zijn stad en heeft een onderzoek gelast.

bron: GaySite.nl / NOS.nl (Video)