maandag 8 april 2013

Vladimir Poetin bezoekt vandaag ook zijn dochter in Voorschoten


Het bezoek dat de Russische leider Vladimir Poetin vandaag en morgen aan Nederland brengt, is niet geheel van zakelijke aard. Zijn dochter Maria woont sinds enige tijd in Nederland met haar partner Jorrit Faassen en het COC heeft een roze verrassing in petto ...

Dochter Maria Poetin en haar partner bewonen daar in een nieuwbouwwijk die frappant genoeg de 'Krimwijk' heet een penthouse. Bij de laatste vereniging van eigenaren waren hun prominente medebewoners nog niet aanwezig of bekend. Maar dat zien de buren van het koppel Faassen - Poetin ook liever zo blijven. "Er kleeft toch iets gevaarlijks aan die familie", zegt een Voorschotenaar in het Leidsch Dagblad.

Inmiddels gonst het rond. Iemand beweert dat Poetin een keer boodschappen heeft gedaan bij Albert Heijn ('Hij was best klein'), vergezeld door lijfwachten. "Ik heb weleens een geblindeerde auto in de parkeerkelder zien verdwijnen", zegt een ander. "Maar verhalen over kleerkasten en beveiligingsdiensten zijn overdreven".

Jorrit Faassen (33), familie van de Leidse kunstschilder Casper, heeft bouwkunde gestudeerd aan de Haagse Hogeschool en dook toen op in hoge functies bij Russische staatsbedrijven. Zo was hij directeur van Stroitransgaz, een van Ruslands grootste bedrijven voor de aanleg van olie- en gaspijpleidingen. Daarna kreeg hij een topfunctie bij Gazprom. In 2010 werd hij na een verkeersruzie belaagd door bewakers van de Russische topbankier Matvej Oerin. Dat ze het verkeerde slachtoffer hadden uitgezocht, bleek toen Oerin direct van zijn bed werd gelicht en zijn banklicenties kwijtraakte.

Het wordt een drukke, volle dag voor het echtpaar Poetin. Meer dan 3300 mensen hebben zich aangemeld voor de demonstratie van homobe- langenorganisatie COC tegen de Russische anti-homowet. Die wordt om 19.00 uur gehouden aan het Amsterdamse Oosterdok, tegenover het Scheepvaartmuseum waar de Russische president op dat moment dineert.

Lees ook:  Dochter Poetin woont in Voorschoten (Telegraaf.nl)  en  Dochter Poetin woont in Nederland (Gay.nl)

bronnen: Relatie.blog.nl / VPRO.nl
           

07-04-2013 | Job Cohen hangt Regenboogvlag halfstok bij Homocafé 't Mandje in Amsterdam

De bezoekende Russische president Vladimir Poetin zal morgen vele regenboogvlaggen halfstok zien hangen. Op deze manier protes- teren het COC en het actiecomité Gay message 4 Russia tegen de Russische anti-homowetgeving.

Oud-burgemeester Job Cohen hing zondagmiddag bij cafe 't Mandje de eerste vlag halfstok. Het COC liet ook weten dat meer dan 3300 mensen zich hebben aangemeld voor de demonstratie maandag van homobelangenorganisatie COC tegen de Russische anti-homowet.

Maandag bezoekt de Russische president Vladimir Poetin namelijk ons land voor het Nederland-Ruslandjaar. De COC-demonstratie wordt maan- dagavond om 19.00 uur gehouden aan het Amsterdamse Oosterdok, tegenover het Scheepvaartmuseum waar de Russische president op dat moment dineert.

Om het protest te ondersteunen is de Russische opppositieleider Ilya Ponomarev ook aanwezig. Hij staat volledig achter het protest, maar vraagt zich af of het ook daadwerkelijk effect zal hebben op Poetin.

bronnen:  AT5.nl / YouTube.com

     

                 

08-04-2013 | In heel Amsterdam wapperen Regenboogvlaggen tegen President Poetin

De Russische president Poetin is in Amsterdam. De stad hangt vol met regenboogvlaggen, al dan niet halfstok. Gisteren had oud-burgemeester Job Cohen het voortouw genomen: hij hing de kleurige vlag halfstok aan de pui van homocafé 't Mandje in de Zeedijk. Cohen heeft een extra rede nom dat te doen: hij was degene die de allereerste 'same-sex marriage' ter wereld voltrok. Ook Amnesty International laat van zich horen, met spandoeken op huizen boten en auto's rondom het museum en aan de Amstel.

COC Nederland – met het hoofdkantoor om de hoek – zou een ‘verrassingsactie’ houden. Onlangs kreeg menig NGO in Rusland te maken met razzia’s. Op hekken en rond lantarenpalen rond de Hermitage hagen gele plastic linten met een tekst die verwijst naar Pussy Riot, de dames- punkband, waarvan een paar vrouwen vastzitten vanwege een protestsong.

Tegenover de achteringang van het museum – waar de koningin en Poetin vanmiddag naar binnen gaan om de Peter de grote tentoonstelling te bekijken en het Nederland-Ruslandjaar te openen - hangen grote spandoeken. Rond 16.45 uur zal premier Rutte de Russische president in het Scheepvaartmuseum begroeten. Aan de overkant van het water, bij de NEMO, staan naar verwachting een paar duizend demonstranten gekleed in de regenboogkleuren, opgetrommeld door COC Nederland en Amnesty International. Dolly Bellefleur zingt een door haarzelf vertaalde pro- testsong en er zijn meerdere toespraken.

bron: Gay.blog.nl
          

08-04-2013 | COC Nederland: "Onze Homovlag maakt een statement"

De Russische president Poetin bezoekt ons land en de demonstratie tegen de anti-homowet die door het COC is georganiseerd, zal niet onopgemerkt blijven. Bijna 4000 mensen hebben online aangegeven aanwezig te zullen zijn en de regenboogvlag hangt door heel de hoofdstad. Caspar Pisters van COC Nederland: "Ons symbool hangt overal en dat is een duidelijk statement".

Wie door de binnenstad van Amsterdam wandelt, zal zien dat de regenboogvlag op bijzonder veel plekken uithangt. Niet geheel vreemd want COC Nederland heeft iedereen opgeroepen de homovlag uit te hangen uit protest tegen de anti-homowet die in Rusland spoedig ingevoerd zal worden. Hier is massaal op gereageerd en ook de media heeft wereldwijd veel aandacht aan de actie besteed.

Caspar Pisters van COC Nederland is blij met de enorme response en vindt het fantastisch dat in diverse Nederlandse steden de homovlag wappert. "We hebben iedereen gevraagd te prijken met de regenboogvlag om zodoende ons symbool te kunnen tonen. Het is een duidelijk statement dat je als mens de ruimte dient te krijgen om jezelf te kunnen zijn en dat de overheid je daarin moet steunen. Het is dan ook treurig dat het in Rusland níet het geval is en daarom voeren wij de druk graag op. We willen laten zien dat wij dat hier in Nederland niet pikken," aldus Pisters.

Job Cohen gaf de aftrap door als eerste de regenboogvlag halfstok aan de gevel van Café 't Mandje te hangen. Velen volgden zijn voorbeeld !! Zie hieronder vier foto's met de regenboogvlag die in Amsterdam prijken.



bronnen: Gay.nl / COC Nederland
        

08-04-2013 | Duizenden aanmeldingen voor demonstratie in Amsterdam

Meer dan 3300 mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor de demonstratie tegen de Russische anti-homowet tijdens het bezoek van president Poetin vandaag aan Amsterdam. De demonstratie - georganiseerd door COC Nederland - betreft één van de grootste uit de geschiedenis van de belangenorganisatie.

De demonstratie vindt vanavond om 19.00 uur plaats aan het Amsterdamse Oosterdok, recht tegenover het Scheepvaartmuseum waar de Russische president op dat moment dineert. De deelnemers verzamelen vanaf 18.00 uur. De locatie is naast museum NEMO. Alle informatie staat op de speciale website:  www.stopdeantihomowet.nl

Een nationale internetpetitie van het COC tegen de anti-homowet werd de afgelopen weken door ruim tienduizend mensen ondertekend. Er komen nog steeds veel handtekeningen binnen, reden voor de organisatie om de petitie voorlopig voort te zetten. De belangenorganisatie orga- niseert maandag ook een verrassingsactie tijdens een ander onderdeel van het bezoek van de Russische president.

Tijdens de demonstratie maandagavond op het Oosterdok spreken twee Russische LHBT-activisten van de organisatie Russian LGBT Network uit Sint Petersburg, Maria Kozlovskaya en Anastasia Smirnova. In Sint Petersburg is al een anti-homowet van kracht. Ook zijn er speeches van COC-voorzitter Tanja Ineke, Amnesty Nederland-directeur Eduard Nazarski en Joost Mallo van The Dutch LGBT Support, mede-initiatiefnemer van de actie.

Verder zijn er optredens van Yuli Minguel (X Factor Groot Brittannië), Dolly Bellefleur (die voor de gelegenheid een speciaal protestlied schreef), DJ Gina en een gelegenheidstrio bestaande uit Karin Giphart, Renate Reijnders en Michelle Courtens. De presentatie is in handen van de Russisch-Kameroenese Anousha Nzume.

bronnen: GayKrant.nl / COC Nederland