zondag 7 april 2013

Homohuwelijk legaliseert vader-zoon-huwelijk


In een interview met de Amerikaanse krant Huffington Post heeft acteur en Oscar winnaar Jeremy Irons een zeer opmerkelijk argu- ment aangevoerd om tegen de openstelling van het huwelijk voor homoparen te zijn.
 
Volgens de acteur zou de legalisering van het homohuwelijk ertoe kunnen leiden dat vaders met hun zonen trouwen om zo successierechten te ontlopen. De 64-jarige acteur zegt niet voor of tegen het homohuwelijk te zijn maar zijn argumenten tegen hebben de afgelopen dagen al heel wat discussies los gemaakt op het internet.

De Brit zegt in het interview ook dat hij zich zorgen maakt over de eventuele gevolgen van de op handen zijnde openstelling van het huwelijk in Groot-Brittanniƫ. "Kan een vader bijvoorbeeld niet met zijn eigen zoon trouwen ?!", oppert Irons.

"Vaders die met hun zonen trouwen kunnen immers hun erfenis doorgeven zonder eerst belasting te hoeven betalen," aldus de acteur. Wanneer de interviewer hem er aan herinnert dat er wetten zijn die seksuele relaties tussen familieleden verbieden, vervolgt Irons dat er "tussen twee mannen geen sprake kan zijn van incest, want zij planten zich niet voort."

bronnen: GaySite.nl / Huffington Post